1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Cadoul USR pentru sărbătoarea majorității

La sfârșitul săptămânii trecute, chiar în ziua de Ajun, USR a depus la Curtea Constituțională o sesizare de neconformitate a bugetului de stat pe 2022, adoptat pe repede înainte chiar în săptămâna Crăciunului de parlamentarii puterii.

Anunţul privind intenţia de a ataca la CCR bugetul a fost făcut de vicepreşedintele USR, Dan Barna, încă de miercuri, imediat după votul final din Parlament pe legea bugetului de stat pe 2022. Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului că bugetul pe 2022 îi discriminează pe români şi a arătat că niciun amendament al USR nu a fost acceptat de noua coaliţie din Parlament.

Chiar dacă este în plină vacanță de iarnă, membrii CCR au anunțat că vor analiza sesizarea Uniunii Salvați România miercuri, în regim de urgență. Este de așteptat ca și răspunsul Curții să fie la fel de rapid, astfel încât, în cazul unei respingeri a contestației USR, bugetul să poată fi promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial până în 31 decembrie, astfel încât să poată intra în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

spot_img

În cazul în care CCR va decide că sesizările de neconstituționalitate sunt întemeiate, bugetul va fi retrimis Parlamentului pentru modificări. În acest caz, intrarea în vigoare a acestuia s-ar putea prelungi până în luna martie.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei