fbpx
12.9 C
Reșița
miercuri, 29 mai 24

Cafeaua este bună sau nu pentru inimă?

Iubitorii de cafea se întreabă de mult timp dacă consumul acesteia poate afecta inima. O nouă cercetare constată că consumul de cafeină nu a afectat în mod semnificativ ritmul cardiac, dar a semnalat o ușoară creștere a unui tip de bătăi neregulate ale inimii la persoanele care au băut mai mult de o ceașcă pe zi. De asemenea, s-a constatat că oamenii au tendința de a merge mai mult pe jos și de a dormi mai puțin în zilele în care au băut cafea.

Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi din lume. În Statele Unite, doi din trei oameni beau cafea în fiecare zi, mai mult decât apă sau ceai, potrivit National Coffee Association.

Cafeaua conține cafeină, un stimulent, care este considerat în general ca fiind sigur pentru adulții sănătoși, în cantitate de aproximativ 400 de miligrame pe zi, adică aproximativ echivalentul a patru sau cinci cești preparate acasă.

Cafeaua a fost asociată cu multiple beneficii pentru sănătate și chiar cu un risc mai mic de a muri, pe baza unor studii care au observat comportamentul participanților. În ciuda cercetărilor care au arătat că un consum moderat de cafea nu crește riscul de probleme de ritm cardiac, unele societăți medicale profesionale încă avertizează împotriva consumului de cofeină.

Cercetătorii au echipat 100 de voluntari sănătoși cu gadgeturi care le-au monitorizat continuu funcția cardiacă, pașii zilnici, tiparele de somn și glicemia. Voluntarii, majoritatea mai tineri de 40 de ani, au primit zilnic, timp de două săptămâni, mesaje text în care li s-a recomandat să bea sau să evite cafeaua cu cofeină în anumite zile.

Rezultatul studiului arată că efectele consumului de cafea pot varia de la o persoană la alta. Pacienții cu aritmii cardiace sunt sfătuiți să experimenteze pe cont propriu pentru a vedea cum îi afectează cofeina.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”Cafeaua a fost asociată cu multiple beneficii pentru sănătate și chiar cu un risc mai mic de a muri …”

    Evident că fără cafea apare un risc mai mare de a muri (adormind la volan).
    Mai ales în stare de spirit … ”mort de beat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei