fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Cântec, joc și voie bună în comuna Brebu – satul Valeadeni

Sărbătoarea Nașterii maicii Domnului, Sfânta Maria Mică așa cum mai este cunoscută în popor, va aduce cântec, joc și voie bună și în comuna Brebu din Caraș-Severin.

Dacă în localitatea de reședință a comunei ruga s-a ținut de Ispas, iar de Rusalii în Apadia, acum, de Sfânta Marie Mică, sărbătoarea se mută în satul Valeadeni. Vineri și sâmbătă, respectiv 8 și 9 septembrie, locuitorii satului, dar și „goștii“ sunt așteptați la Valeadeni. Atmosfera va fi întreținută de Maria Borțun și Formația sa.

„Trebuie să ne facem timp și pentru astfel de petreceri. În primul rând, este vorba de tradiție. Mai apoi oferim prilejul celor care vin de mai departe să-și viziteze rudele ori satul natal, să observe schimbările din localitate. Încercăm să îmbinăm și munca și distracția, pentru că oamenii merită petrecerile din aceste zile de sărbătoare.

Vă așteptăm cu drag, așa cum ne stă bine unor gazde primitoare: cu „zupă“ și „sarme“, cu colaci și „tortă“, dar mai ales cu inima deschisă. Vă așteptăm cu drag să petreceți alături de locuitorii satului Valeapai din comuna cărășană Brebu“, a precizat pentru Reper24 primarul Ion Țicheriu.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. SERVICII DE ORGANIZARE EVENIMENTE CULTURALE – ZILELE LOCALITATII, RUGA SATULUI VALEADENI

    Ofertant: ASOCIATIA PRO DATINA – CIF: 25644600
    Adresa: Strada: Brateș, nr. 50, Sector: -, Judet: Timis, Localitate: Ghiroda,

    VALOARE CUMPARARE DIRECTA: 15.000,00 RON (3.035,45 EUR)

    Multumim redactiei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei