fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Cântec joc și voie bună la festivalul răchiei de la Băile Herculane

Toamna se numără bobocii în toată țara, dar în Banatul de Munte se numără și producătorii de rachie si bucate tradiționale. Astfel că ieri (8 octombrie), aceștia s-au adunat în stațiunea de pe Valea Cernei să dovedească cât sunt de pricepuți.

De la rachie de toate soiurile (cum era și normal), până la brânză, cârnați, renumitul mălai, șuncă, jumari, prăjituri dar și mere, pere în panere și gutui aurii – vorba poetului, doritorii au găsit de toate pentru toți. Iar cumpărătorii nu au fost puțini.

Dacă bănățenii știau ce vor și ce le place, turiștii veniți din toate colțurile țării în vizită sau la tratament, au mers pe produse pe care le știau mai puțin: răchie de cireșe, malaiul sau șunca. Asa cum se întâmplă la un festival de acest fel, au avut și prilejul să guste din exponatele prezentate.

Cea mai grea misiune a avut-o însă juriul, obligat să guste din toate. Așa că nu e de mirare ca erau „învaluiți” în parfumul licorilor cu destule grade în sticle. Si să nu uitam că atmosfera a fost animată (tare) de spectacolul folcloric susținut de interpreți mai tineri sau consacrați.

Una peste alta, organizatorii evenimentului s-au declarat mulțumiți la unison.

Daniela TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei