1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Caransebeșul ajută Spitalul din Orșova

Spitalul Municipal Orșova va beneficia de un aparat RMN. Acesta va fi transferat de urgență de la Spitalul Municipal Caransebeș. Donația este posibilă ca urmare a implicării primarului Felix Borcean, a directorului unității sanitare din Caransebeș, Adrian Dumbravă și nu în ultimul rând cu sprijinul consilierilor municipali.

„Acest aparat RMN, mai poate funcționa în contract cu CAS MH aproximativ 4 ani, iar după aceea va funcționa în regim cu plată. Între timp, Spitalul Municipal din Orșova va accesa prin intermediul a două proiecte europene un aparat RMN nou, într-o clădire nouă“, a precizat directorul actual al Spitalului din Orșova, Adrian Cican, fost manager la spitalul din Caransebeș.

spot_img

„Costurile de demontare, relocare, montare, reabilitare clădire sau containerizarea lui, transport, chirie aparat până la montare (condiții speciale asigurate de firme specializate) se ridică la aproximativ 200.000 euro și suportate din bugetul spitalului (dacă Consiliul de Administrație al spitalului nu ne va bloca), costuri care se vor recupera în cei 4 ani de funcționare! Menționez că umplerea cu HELIU a aparatului înseamnă aproximativ 30.000 euro, sumă cuprinsă în cei 200.000 euro“, a mai precizat Adrian Cican.

Este un aparat RMN Siemens cu toate softurile necesare pentru examinări, iar termenul în care acesta va fi pus în funcție este de cel mult două luni. Transferul este posibil pentru că unitatea sanitară din Caransebeș va beneficia de un alt aparat cu rezonanță magnetică, nou. prin proiectul „Gestionarea crizei sanitare Covid – 19 în municipiul Caransebeș“.

„Trebuie să menționez că un aparat RMN nou are un cost între 1.300.000 – 1.500.000 euro fără TVA, la care se adaugă costurile privind amenajarea locației lui și umplerea cu heliu.
Mulțumim primarului municipiului Caransebeș, Felix – Cosmin Borcean, managerului Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Dumbravă și Consiliului Local al Municipiului Caransebeș, iar astăzi, joi 24.11.2022 sunt la Caransebeș pentru a perfecta actele. Sufletul meu se împarte între Orșova și Caransebeș!!! ȘTIU, POT ȘI FAC!!! FAPTE, NU VORBE!!! Pacienții sunt respectați și au servicii medicale performante“, a mai adăugat Adrian Cican.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei