fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Cardurile sociale, încărcate cu o nouă tranşă de 250 de lei

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunţă că a finalizat încărcarea noii tranșe de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijiin pentru România”. Valoarea totală a tranşei II se ridică la aproape 600.000.000 lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.

Ministerul reaminteşte că sunt patru tranşe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022. Se vor distribui şi încărca şi cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranşe, sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 91.000 de persoane. MIPE prezintă un ghid cu îndrumări pentru beneficiarii care se află în această situaţie.

SITUAŢIA I – Sunt eligibil, dar nu am primit cardul

Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poşta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar. Dacă vă aflaţi în această situaţie, primul pas este să verificaţi la cel mai apropiat oficiu poştal. Dacă nu găsiţi cardul acolo, sunaţi la 031.9268.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduşi în program se eliberează noi suporturi electronice.

Categoriile eligibile sunt următoarele:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

SITUAŢIA II – Am primit cardul, dar nu este încărcat

Sunt câteva situaţii în care, din motive tehnice, confirmarea distribuirii cardului către fiecare beneficiar se efectuează cu întârziere. MIPE nu poate efectua plata până nu primeşte această confirmare de la C.N. Poşta Română. Dacă aveţi card şi nu este încărcat, sunaţi la 031.9268.

SITUAŢIA III – Am pierdut cardul/Nu funcţionează

Beneficiarul care a pierdut/nu îi funcţionează cardul social trebuie să anunţe emitentul, apelând serviciul de Asistenţă Clienţi sau utilizând aplicaţia mobilă a emitentului. Emiterea unui nou card şi expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.

Dan AGACHE

11 COMENTARII

 1. ”Sunt persoane care nu au intrat în posesia cardului pentru că la momentul distribuirii nu se aflau la domiciliu. Poşta Română încearcă distribuirea de două ori pentru fiecare beneficiar.”

  Ei și?
  Semnează de primire factorul poștal în locul lor (acele persoane …).
  La fel ca și pentru citații și orice alte (pretinse) ”comunicări” de ”acte procedurale”.
  Se va consemna, prin încheiere ”procedura legal îndeplinită”, chiar dacă adresa destinatarului este (intenționat) falsă. Adică ”greșită” fără interes, fără intenție (doar cu ”bocancul”).
  Dovediți (cuiva) contrariul! :))

 2. P.S.
  Tipic:

  **Link-urile nu sunt permise!**
  (art.1)
  ”Unitatile sanitare prevazute in tabloul anexat sunt considerate nationalizate, chiar daca sunt indicate partial sau inexact, sau daca si-au schimbat denumirea sau adresa”

  • Rog cititi OUG 63 din 2022. acolo sunt prevăzute toate situațiile în care NU beneficiati de acest card social. De la vanzări prin notariat la sume de bani primite de dincolo, la produse agricole pentru terenurile date în arenda. Mai erau si vreo 95 de mii de carduri care la inceputul acestei luni nu erau distribuite. Nu stiu in ce situație sunteti și nimeni nu va poate lămuri. Casa Județeană de Pensii a pus la dispozitie doar baza lor de date. La stabilirea dreptului concură și alte venituri

  • **Link-urile nu sunt permise!**

   Beneficiază (teoretic) și:
   ”f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit
   prevederilor legale în vigoare.”

   – însă și acestea trebuie să facă dovada că locuiesc (pe stradă sau în boscheți) în România, potrivit legii:
   (4) Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin.(1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii …

   :))

  • P.S.
   Nici măcar Buciu din Lugoj nu a reușit să facă dovada că (unde, cum, cu cine și de câte ori pe noapte …) locuiește … și în consecință:

   **Link-urile nu sunt permise!**

   Chiar dacă vagabondajul (turismul și sau ”traseismul”) nu mai sunt fapte incriminabile penal trebuie să puteți dovedi (cu înscrisuri eliberate de autoritatea abilitată) dacă locuiți în cort, când și unde.
   :))

 3. **Link-urile nu sunt permise!**

  Beneficiază (teoretic) și:
  ”f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit
  prevederilor legale în vigoare.”

  – însă și acestea trebuie să facă dovada că locuiesc (pe stradă sau în boscheți) în România, potrivit legii:
  (4) Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin.(1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii …

  :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei