5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Câștigătorii, anunțați de actorul american Dan Russell! Grădiniță din Reșița, premiată cu titlul Școală de Excelență!

Grădinița cu Programul Prelungit „Floarea-Soarelui” din Reșița a fost premiată cu titlul Școală de Excelență pentru Proiectul Climate Action. Doar 250 de școli la nivel global au fost recunoscute datorită muncii lor intense asupra educației climatice într-o abordare a întregii școli. Recunoașterea a fost acordată de Cartoon Network Climate Champions și Climate Action Project.

Cartoon Network Climate Champions este o inițiativă de conștientizare a schimbărilor climatice care își propune să inspire copiii să facă față provocărilor zilnice care, în mod colectiv, pot face o mare diferență pentru sănătatea planetei noastre. A fost dezvoltat în colaborare cu WWF, o organizație de mediu de renume mondial.

Climate Action Project este un proiect educațional gratuit, la nivel mondial, care a fost lansat de Take Action Global, o organizație nonprofit educațională cu sediul în SUA, care implică 2.700.000 de profesori și elevi din 146 de țări. Proiectul își propune să ajute elevii să învețe despre criza climatică în moduri autentice și să disemineze soluții online.

spot_img
Școlile recunoscute și-au prezentat lucrările pentru anul trecut și au îndeplinit criterii ample.
Inclusiv un angajament la nivelul întregii școli față de educația climatică și soluțiile pentru elevi.

Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița s-a implicat pentru al doilea an consecutiv în acest proiect, prezentând preșcolarilor informații despre schimbările climatice, cauze care stau la baza acestora și i-au provocat să găsească soluții pentru combaterea lor. Preșcolarii au făcut experimente, au creat machete și postere, au plantat arbori și au pus semințe la încolțit,  făcând primul pas pentru a realiza o mini seră organică.

Cele 250 de Școli de Excelență ale Proiectului Climate Action selectate au fost anunțate pe 4 noiembrie 2021 în cadrul Zilei Climate Action Day, un eveniment anual live online la care au participat 250.000 de persoane la nivel global. Printre vorbitorii evenimentului s-au aflat HRM Prințul William, președintele James Alix Michel, Seychelles, Rick Davis, NASA, Matt Larsen-Daw, WWF, HRM Princess Esmeralda, Belgia, Juan Pablo Celis Garcia, Programul ONU pentru Mediu și alți lideri mondiali, oameni de știință climatologic, și activiști.

Câștigătorii au fost anunțați de Dan Russell.

Actorul a cărui voce se află în spatele mai multor personaje din serialul de succes global Cartoon Network „The Amazing World of Gumball”, și de Nandi Bushell, un muzician în vârstă de 11 ani, un influencer și un pasionat avocat al schimbărilor climatice, informează Daniela Vulpeș – responsabil proiecte europene în cadrul grădiniței.

HRM Prințului William a declarat: „Avem nevoie de creativitatea tinerilor pentru a ne repara planeta. Avem nevoie de studenți să inventeze și să inoveze – să gândească dincolo de locul în care ne aflăm acum și să fim optimiști cu privire la viitorul nostru.”

Declarația lui Koen Timmers, Climate Action Project: „Tinerii au capacitatea de a face mai mult decât să învețe despre schimbările climatice. Toți pot veni cu soluții, pot întreprinde acțiuni mici și pot inspira pe alții să-și schimbe stilul de viață. În cele din urmă, o schimbare a comportamentului elevilor și a mentalității societății va fi crucială pentru a rezolva criza.”

La rândul său, Dr. Jennifer Williams, Climate Action Project a precizat: „Comunitatea noastră de educatori s-a reunit în sprijinul educației climatice pentru toți. Ne angajăm să ne asigurăm că elevii au acces la informații, idei și oportunități de a acționa pentru planetă și, astăzi, aceste Școli de Excelență deschid drumul pentru întreaga lume”.

foto: facebook

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei