6.2 C
Reșița
luni, 11 noiembrie 24

CCD Caraș-Severin spune STOP drogurilor! „Avem datoria de a ne implica”

Cadrele didactice din Caraș-Severin vor fi instruite în perioada următoare cu privire la prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor. Programul de formare „Elemente de bază în prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor” este derulat de Cara Corpului Didactic în contextul în care consumul de droguri a luat amploare în rândul tinerilor, precizează Ionuț Gârtoi, directorul instituției. Programul de formare este structurat pe patru module, însumând un număr de 12 ore.

Desfășurarea acestei sesiuni de formare urmărește familiarizarea cadrelor didactice cu terminologia specifică utilizată în domeniul prevenirii și combaterii consumului de droguri, elemente ale cadrului legislativ și alte noțiuni teoretice în domeniu. Pe lângă aspectele menționate, programul de formare cuprinde și o parte practică foarte importantă, care stă la baza activității: informarea cursanților cu metode de recunoaștere a cazurilor de consum de droguri și oferirea unor căi de acțiune în domeniul prevenirii și combaterii acestui act deosebit de periculos pentru tineri, și nu numai. Cadrele didactice vor afla elemente privind infracționalitatea legată de consumul de droguri, precum și cum pot acționa pentru a-i sprijini pe elevii aflați în situații de risc, orientându-i spre instituții abilitate în acest sens și susținând acest proces.

Suntem conștienți cu toții că, după familie, școala are rolul esențial în educarea și formarea copiilor. A venit momentul să se vadă efortul comun al școlii și al celor care lucrează în asistență socială și în MAI, pentru a preveni sau a interveni la timp pentru a evita situații critice sau chiar tragedii. Din păcate, există mulți copii, chiar și la noi în județ, care se confruntă cu aceste situații extrem de grave, fie în calitate de victime, fie ca autori, iar noi avem datoria de a ne implica pentru combaterea acestor cazuri și pentru reabilitarea tinerilor care, din diverse motive, au fost implicați în astfel de activități”, precizează directorul CCD, profesorul Ionuț Gârtoi.

Prin acest programul de formare, dar și prin celelalte cursuri aflate în oferta instituției, conducerea CCD și-a propus să vină în sprijinul cadrelor didactice și de a le oferi informații cu privire la modalitățile în care ar trebui să acționeze în situații speciale, cu care nu intră în contact frecvent și pentru care nu au pregătire necesară. Printre formatorii implicați în acest program se numără reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere  Antidrog Caraș-Severin și ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – Filiala Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. ”„Suntem conștienți cu toții că, după familie, școala are rolul esențial în educarea și formarea copiilor. A venit momentul să se vadă efortul comun al școlii și al celor care lucrează în asistență socială și în MAI …”

    Adică educația și formarea din familie ar conduce la ”școala” MAI pentru asistați social?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei