fbpx
16.7 C
Reșița
joi, 23 mai 24

Cel puțin 2.000 de voluntari cărășeni, așteptați la Ziua de Curățenie Națională! 

Voluntarii din județul Caraș-Severin sunt invitați la finalul acestei săptămâni la o nouă ediție a „Let’s Do It, Romania”. Sâmbătă, 16 septembrie, cei interesați să redea frumusețea naturii, prin colectarea de deșeuri, dar și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune, se pot alătura acțiunii ce va avea loc la nivel mondial, în 191 de țări.

Cei care își doresc o lume cu mai puține deșeuri și sunt dispuși să pună umărul pentru o natură mai curată se pot înscrie accesând următorul link: https://membership.letsdoitromania.ro/

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Până în acest moment, la nivelul județului Caraș-Severin avem înscrise peste 40 de instituții publice și estimăm participarea a unui număr de cel puțin 2.000 de voluntari la acțiunile de ecologizare desfășurate în cele 47 de locații înregistrate pe platformă.

Într-o lume în continuă schimbare, responsabilitatea noastră față de mediu devine tot mai evidentă și crucială. Pământul nostru, locul pe care îl numim acasă, este vulnerabil la numeroase amenințări cum ar fi poluarea, schimbările climatice și pierderea biodiversității. Cu toții suntem chemați să acționăm și să ne implicăm civic pentru a proteja acest mediu înconjurător minunat.

Prin implicarea noastră civică în acțiuni de ecologizare transmitem o importantă lecție generațiilor viitoare: le arătăm că fiecare individ poate avea un impact pozitiv asupra mediului și că protejarea Pământului este o responsabilitate comună”, transmite Daniel Toma, coordonatorul județean al Let’s Do It, Romania.

Din 2009 până în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2.200.000 de voluntari au luat parte la acțiunile Let’s Do It, România! desfășurate la nivel național.

Karina TINCUL

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei