fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Proaspătul subprefect al județului a poposit și la Tirol, în deschiderea noului an școlar! Primarul Oană știe de ce…

 

Comuna Doclin a fost în prima zi de școală gazdă bună pentru noul subprefect al județului Caraș-Severin, doamna Adina Radici, originară chiar dintr-o localitate aparținătoare Doclinului, Tirol, pe care a dorit s-o revadă cu această ocazie, fiind înconjurată cu bucurie de cei care i-au fost dascăli și de cunoscuții din sat.

După ce, în prealabil a poposit și în orașul Bocșa, unde a fost primită de edilul Mirel Patriciu Pascu, Radici s-a arătat mulțumită și de investițiile în infrastructura școlară de la Tirol, unde primarul comunei, Dănuț Oană, a implementat o serie de proiecte remarcabile, fie prin absorbția unor fonduri europene, fie din fonduri proprii sau cele puse la dispoziție de guvern și ministerele de resort. Iar echipa de la primăria Doclin, condusă de Oană, demonstrează că nu există nu se poate, atunci când semenii tăi te-au ales în fruntea obștii.

Ne bucură mult prezența unei fiice de seamă a satului Tirol, doamna subprefect Adina Radici, care a ales să poposească, în chiar prima zi de școală, în comuna noastră și în localitatea de care este legată sufletește. Din totdeauna, în imediata vecinătatea unei școli se regăsea și un teren de sport. Doar că în urma construirii noii grădinițe din Tirol, am deteriorat fostul teren de sport, unde jucau pe vremuri elevii din școală.

Prin urmare, ne-am gândit să facem un teren sintetic, la standardele actuale, inaugurat chiar de Sfânta Mărie Mică. Demn de menționat este că valoare acestui teren multifuncțional de sport, cei 350 de mii de lei, a fost achitată din bugetul propriu al comunei noastre.

În ce privește instituția de învățământ preșcolar, ea a fost ridicată pe un teren viran. Grădinița în valoare de 400 de mii de euro, a primit finanțare grație unui proiect pe fonduri europene – Regio iar în acest moment aș putea spune că lucrările s-au încheiat, din punct de vedere al construcției efective, iar termenul de finalizare pentru sistemul de încălzire și racordarea clădirii la sistemul de energie electrică este până în luna decembrie. Am construit această grădiniță și ca urmare a posibilității comasării celor trei grădinițe, pentru că nu știm ce ne poate rezerva viitorul.  

Pentru transportul elevilor avem un microbuz școlar iar, ca o noutate, am depus documentația pentru achiziția unui microbuz electric pentru elevii din Doclin. Cât privesc noile norme de poluare și trecerea pieței spre autovehiculele electrice, avem dialog cu un consultant pentru a implementa stații de încărcare în toate cele trei localități ale comunei Doclin“, a declarat primarul comunei Doclin, Dănuț Oană.

Reprezentantul guvernului în teritoriu, Adina Radici, s-a declarat profund emoționată de primirea de care a avut parte acasă, la Tirol și optimistă în raportul direct cu modul în care s-a mișcat în ultimii ani administrația locală condusă de primarul Dănuț Oană, în beneficiul tinerilor și al tuturor cetățenilor de aici.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, a fost prezent inspectorul școlar pentru rețeaua școlară – Constantin Nicolaescu, cel care a ținut să puncteze rolul important pe care îl joacă administrația locală în cadrul evoluției școlii și bunele raporturi pe care educația școlară, primăria și biserica le au în șlefuirea caracterelor elevilor.

Sergiu TABAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei