fbpx
-7.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Reșițenii sunt așteptați astăzi în centrul civic al municipiului! De la ora 13:00

Ceremonie militară și religioasă, urmată de spectacol folcloric și fasole cu ciolan de 1 decembrie la Reșița!

Ziua Națională a României va fi marcată la Reșița cu o ceremonie militară și religioasă, dar și cu un spectacol folcloric. De data aceasta, evenimentul va avea loc în centrul civic al municipiului, iar participanții vor avea parte și de tradiționala fasole cu ciolan.

Ziua Naţională a României ne oferă an de an prilejul de a celebra împlinirea crezului comun care a schimbat destinul unui popor şi a contribuit la crearea României Mari. 

spot_img

La 104 de ani de la Marea Unire din anul 1918, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, alături de Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Municipiului Reşiţa, vă invită să sărbătorim împreună, joi, 1 decembrie 2022, în Centrul Civic al Municipiului Reşiţa, începând cu ora 13:00”, precizează Mihaela Badea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Caraș-Severin.

Manifestarea se va derula după următorul program:

  • Realizarea dispozitivului de către Detaşamentul de Onoare;
  • Întâmpinarea oficialităţilor;
  • Prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”;
  • Intonarea Imnului Naţional al României;
  • Oficierea serviciului religios;
  • Rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României;
  • Realizarea dispozitivului de defilare;
  • Defilarea detaşamentelor şi a tehnicii specifice instituţiilor din Sistemul Național de Apărare Ordine Publică și Securitate Națională, cu prezentarea onorului;
  • Spectacol folcloric

Spectacolul focloric va fi susținut, printre alții, de artiștii: Ramona Vița, Ghiță Călțun Brancu, Alin Ienci, Camelia Bojon Ceocu, Maria Morman și orchestra Virtuozii Semenicului, condusă de Petrică Vița. Suite de dansuri vor fi prezentate de ansamblul folcloric Bârzava (coordonator Maria Aghescu și coregraf Petrică Bagiu), dar și de ansamblul folcloric Seniorii Reșiței al Centrului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin va oferi tuturor participanților tradiționala fasole cu ciolan și murături, anunță reprezentanții Primăriei Reșița.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei