fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Cojones vs biluțe

Atunci când toată viața stai în poziția ghiocelului, când interesul tău personal nu corespunde cu cel al oamenilor care te-au propulsat pe prima scenă politică a țării, când ești mai interesat să-ți meargă ție bine și nu națiunii, e greu spuneam să poți să arăți că ai …ceva în pantaloni.

După ce facturile la gaz și curent au explodat pur și simplu, ratele a milioane de români se majorează de la o săptămână la alta iar prețurile produselor alimentare (și nu numai) îi fac pe români să-și pună întrebări privind siguranța zilei de mâine, acum o altă „belea“ ne împinge mai rău în …„rahat“. Scuzați expresia, dar e cea mai potrivită pentru situația în care ne aflăm astăzi.

Prețul carburanților crește zilnic și nu dă semne că ar obosi. Asta înseamnă noi scumpiri, un nou puseu inflaționist, o spirală din care politicienii noștri (indiferent de culoarea lor politică), habar nu au cum să scoată țara. Ba că „ne gândim“ să creștem pensiile ori salariul minim, ba că „trebuie să găsim o soluție“, ba că „războiul“ e de vină și că Putin nu ne mai dă petrol ieftin. Scuze sunt și dacă nu sunt…le inventează ei.

Mai nou biroul politic al coaliției de guvernare analizează posibilitatea plafonării prețurilor la carburanți. Dacă îmi amintesc bine, discuția asta durează de pe vremea când combustibilul era 6 lei și ceva la pompă. Acum a trecut de 9 și tot urcă. Probabil trebuie să ajungă peste 10 ca să-l plafoneze.

„Trebuie să solicităm un punct de vedere de la Bruxelles“, ne spun autoritățile. Întrebăm la Marea Poartă ce avem voie sau nu să facem pentru protejarea populației; pentru supraviețuirea a milioane de români; pentru salvarea unei economii și așa șubrezită în 32 de ani de distrugere și proastă gestionare? Pe voi nu vă doare că românii nu prea mai au ce să mănânce? Cu ce să-și plătească dările către voi? Cu nu se mai ajung cu banii când toate se scumpesc și continuă să crească?

O să cerem voie la Bruxelles. Hai nu mă înnebuni! Și Orban a făcut oare la fel? La Victor Orban, premierul Ungariei nu la al nostru Ludovic, devenit istorie deja cu toate încercările sale jenante de a crea o nouă formațiune politică, asemeni altui „fost“, Dacian Cioloș.

În timp ce Uniunea Europeană amenință Ungaria cu sancțiuni în cazul în care Ungaria va menține prețul diferențiat la carburant pentru autoturismele cu număr de Ungaria, Victor Orban a prelungit, la sfârșitul săptămânii trecute, această măsură până în decembrie. Prețuri scăzute în stațiile de alimentare cu combustibili și pentru o serie de produse alimentare de strictă necesitate. Asta ca să nu mai spun că îl doare exact în „bașcheți“ de sancțiunile împotriva Rusiei și cumpără gaz la un preț modic, cu un contract „a la long“.

Asta face diferența între politicienii noștri și cei maghiari: conținutul pantalonilor. Unii au cojones, alții doar niște biluțe. În coaliția de guvernare se ceartă zilnic liderii celor 3 partide aflate la conducerea țării. În timp ce PSD și PNL ar vrea o măsură similară și pentru români, liderul maghiar Kelemen Hunor (hopaaaa) se opune. Păi e frumos doamnelor, e frumos ce faceți?

Și ca să fie tacâmul complet, Germania a decis repornirea centralelor pe cărbune. Păi ce facem cu green deal-ul domnilor? Nenea Johannis matale nu vezi ce fac nemții? Nu e frumos. Păi noi și să vrem să facem asta parcă nu se mai poate. Pe de-o parte am distrus centralele pe cărbune, iar pe de alta am desființa mineritul și am băgat minele în conservare (teoretic, pentru că practic e aproape imposibilă reluarea exploatării în multe dintre ele).

În concluzie, singura asemănare între politicienii români și cei europeni e că una spun și alta fac: ai noștri ne promit lapte și miere și ne dau scumpiri și puseu inflaționist, ai lor promit pact verde european și sancțiuni Rusiei și pe la spate fac contracte cu Putin avantajoase pentru națiile lor și se … pardon de expresie pe pactul verde european.

Despre diferențe….ce să mai vorbim. Una care se vede de la o poștă e ceea ce au fiecare în pantaloni: unii biluțe, alții…cojones. Iar rezultatele se văd.

Sursă foto: inciclopedia.org

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. Țară de slugi și de proști pe bandă rulantă, analfabeți funcționali, mirositori și pupători de funduri la șefi, unde femeia de servici e mai șefă decât directorul, cocălari, țigănii mafiote asta a ajuns Republica Benghalez de Roumanica, ciuca bătăi de joc și nu mă supără faptul că ne-o meritam și o luăm în draci prin toate orificiile ca în fimele hardcore pornache, pardon!!!

  2. „Trebuie să solicităm un punct de vedere de la Bruxelles“, ne spun autoritățile.

    Respectiv o rețetă:

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei