fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Comuna Zăvoi face încă un pas important către modernizare!

Dacă investițiile în drumuri și în rețeaua de canalizare au ocupat loc de cinste în rândul obiectivelor pe care primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, și-a propus să le atingă, pe lista priorităților s-au aflat și alte proiecte de infrastructură locală, unele finanțate din bugetul local.

O astfel de investiție a fost orientată spre lucrări de reparații și modernizare a unui dispensar uman în localitatea Măru pentru care primăria a alocat 550 de mii de lei. De un dispensar reabilitat va beneficia și localitatea Zăvoi, dar pentru acest obiectiv investiția poartă marca CNI, valoarea acesteia ridicându-se la 4,5 milioane de lei.

Despre celelalte proiecte finalizate sau aflate în derulare, primarul Doru Cîrdei a declarat: „Se lucrează la proiectul de extindere a canalizării în localitățile Voislova, Măgura și Măru, un proiect pe Anghel Saligny în valoare de 2,3 milioane de lei.

Pe PNDL 2 am finalizat proiectul modernizare străzi în localitatea Poiana Mărului, fiind vorba de etapa întâi de modernizare a străzilor principale, adică 6,4 km de străzi.

Tot în etapa finală se regăsește și proiectul de reabilitare totală a căminului cultural Măgura în valoare de 1,6 milioane euro și avem reabilitări la toate școlile și grădinițele de pe teritoriul comunei.

Avem în lucru parc fotovoltaic pentru utilitățile din comuna Zăvoi, intravilanul localității Zăvoi pe o suprafață de 3 mii de metri pătrați prin PNRR”.

Tot pe PNRR s-a derulat un proiect de montare a unui sistem de supraveghere în toată comuna, format din 75 de camere, dar și două stații de reîncărcare electrice, cu valoare de 325 de mii de euro, a mai menționat primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei