fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Consilierii locali PNL rup tăcerea! De ce au fost chemați la DNA?

Grupul PNL al consilierilor locali reșițeni au transmis un comunicat de presă în care detaliază motivele pentru care șase dintre ei au fost chemați la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara. Conform celor transmise de liberali, cei șase consilieri locali au fost invitați în perioada 26 ianuarie – 2 februarie, în calitate de martori, la sediul DNA, pentru a da declarații în vederea soluționării unei plângeri formulate de Ionuț Popovici (la acea dată președinte PMP Caraș-Severin, în prezent vicepreședinte PSD Caraș-Severin), cu privire la legalitatea unei hotărâri de Consiliu Local, validată în ședința de îndată ce a avut loc în 9 februarie 2021. Cei șase consilieri au deținut la data ședinței funcțiile de președinte de ședință, respectiv președinți ai comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Reșița.

„Prin plângerea făcută de domnul Ionuț Popovici, acesta acuză nerespectarea procedurilor legale și presupuse presiuni făcute de primarul municipiului Reșița, domnul Ioan Popa, asupra consilierilor locali, pentru a nu aproba o solicitare de închiriere a unei suprafețe de teren de 75,7 mp din domeniul public, situată la intrarea în Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență. Solicitarea aparține firmei Andana Body Sculpture S.R.L., firmă deținută de doamna Dana Tulbure, asistent-șef în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, soacra domnului Ionuț Popovici.

În fapt, în cadrul ședinței amintite mai sus au fost supuse aprobării Consiliului Local trei solicitări venite de la societăți comerciale ce dețin construcții provizorii în vecinătatea Spitalului Județean: două pentru prelungirea contractului de închiriere teren din domeniul public și cea a firmei Andana Body Sculpture S.R.L., deținătoarea unei construcții provizorii aflată pe domeniul public, pentru care era necesară aprobarea unui contract de închiriere nou, aceasta desfășurând activitatea comercială fără drept, pe domeniul public al orașului. Toate cele 3 hotărâri în cauză au fost respinse în unanimitate, prin votul împotrivă al tuturor consilierilor PNL prezenți, cât și prin abținerile celor 4 consilieri de la celelalte partide.

În cadrul audierilor avute la DNA Timișoara, consilierii locali au dat detalii procurorului de caz despre modul în care s-a desfășurat ședința incriminată de domnul Ionuț Popovici. Totodată, aceștia au avut ocazia să detalieze motivele pentru care au refuzat solicitarea. Majoritatea PNL din CL Reșița a votat ținând cont de faptul că, în zona pentru care s-a solicitat închirierea, Primăria Reșița avea în plan derularea de proiecte de modernizare. La fel ca în fiecare zonă din oraș unde municipalitatea a intervenit pentru a moderniza domeniul public, s-au reanalizat toate contractele de închiriere sau concesiune, în unele situații acestea fiind anulate pentru a se putea desfășura lucrările de modernizare propuse”, se arată în comunicatul de presă transmis de consilierii locali PNL.

În vecinătatea Spitalului Județean, municipalitatea are în vedere două proiecte:

 • extinderea bazinului olimpic prin crearea unei zone de SPA care să ofere reșițenilor o nouă modalitate de a petrece timpul liber, facilitate care astăzi nu se regăsește în Reșița;
 • reorganizarea accesului și a parcării din zona spitalului, pentru a crește numărul de parcări publice. Totodată, se urmărește montarea unor sisteme moderne pentru plata parcării și organizarea unei parcări cu regim special, pentru cazurile în care cetățenii parchează în zonă din cauza unor urgențe.

„Votul dat de către majoritatea PNL din cadrul CL Reșița a ținut cont doar de aceste aspecte, considerând că interesul public depășește interesul personal avut de domnul Popovici. În același timp, considerăm că desfășurarea de activități comerciale în imediata vecinătate a Spitalului Județean trebuie făcută după reguli clare, la fel ca în orașele civilizate din Europa.

Avem convingerea că, prin declarațiile oferite, consilierii locali solicitați au furnizat informațiile necesare pentru soluționarea plângerii făcute de domnul Ionuț Popovici. În acest sens, grupul PNL din cadrul CL Reșița dorește să accentueze disponibilitatea oricărui consilier liberal de a se pune la dispoziția procurorilor de fiecare dată când acest lucru este solicitat”, se mai arată în comunicatul de presă.

Liberalii reșițeni se arată revoltați de modul în care subiectul a fost folosit în spațiul public „pentru a denigra activitatea desfășurată de consilierii locali și de către primarul municipiului Reșița”, făcând trimitere la articole și postări denigratoare, în care cuvântul „mită” era atașat la imaginea consilierilor liberali. Aceștia transmit că urmează să se adreseze instanței, „în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în astfel de practici denigratoare”.

În final, membrii grupului PNL din Consiliul Local Reșița doresc să reînnoiască, cu această ocazie, jurământul dat odată cu primirea mandatelor de Consilieri Locali ai Municipiului Reșița după alegerile din 2020, prin votul covârșitor al reșițenilor.

Dragi reșițeni, vă asigurăm că toate demersurile și deciziile asumate și validate prin votul nostru au ca obiectiv dezvoltarea comunității reșițene și sunt subordonate direct interesului public”, se mai arată în comunicatul semnat de: viceprimarii Mădălina Chiosa și Adrian Dacica, de consilierii PNL: Ion-Aurică Borobar, Alexandru Borza, Dragoș-Ciprian Burtea, Adrian-Daniel Constantin, Bogdan-Nicolae Matichescu, Tom-Lucian Huruială, Daniel Meza, Silvana-Ioana Mihancea, Nelu Mladin, Lucia Elena Carmen Peia, Radu-Dan Predescu, Felicia Quint, Ovidiu Roșu, Raul Andrei Siladi, Emanuel-Silviu Sinculeț, precum și de primarul Ioan Popa, președintele PNL Reșița.

 

Karina TINCUL

5 COMENTARII

 1. Na, ca am aflat. Tertip pesedist…
  Deci lui popovici nu i s-a dat ce spatiu a vrut pt soacra-sa si astfel s-a dus cu pâra la dna. :))) Ca un copil mic si p… Ma abtin, ca e limbaj suburban si mai e si din psd acest popovici, iar pe astia din psd nu ai voie sa ii atingi cu limbaj suburban.
  Pacat ca nu exista lege sa fie tras si popovici la raspundere pt plangeri nefondate si alertarea organelor statului fara motiv.
  Oricum oamenii din pnl Resita sunt altfel de oameni fata de cei din pnl national.

 2. ”Toate cele 3 hotărâri în cauză au fost respinse în unanimitate, prin votul împotrivă al tuturor consilierilor PNL prezenți, cât și prin abținerile celor 4 consilieri de la celelalte partide.”

  Asta da ”unanimitate”! Se abține cineva? 4?
  Consemnăm onanimitate, 4 = nimeni.
  Sunt rotunjiri, nu și falsuri în declarații public comunicate..

 3. A început campania electorală, domnilor! Ce să facă și bijnitaru de mașini, popoVici, l-au trimis mai marii lui, argat in prima linie de război, că e mai fara creier!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei