28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Creșterea prețurilor la materialele de construcții, suportată de Guvern pentru proiectele în derulare

Guvernul a aprobat în ședința de luni, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), un proiect de act normativ care oferă o soluție la problema creșterii prețurilor materialelor de construcții și vine în sprijinul proiectelor realizate cu finanțare din bani publici, a precizat Andrei Ungur – ministru secretar de stat în cadrul MDLPA.

„România se află printre primele țări din Uniunea Europeană care implementează o soluție pe termen lung la creșterea prețurilor materialelor de construcții.

Soluția propusă este una pe termen lung, care poate fi aplicată foarte ușor în cazul creșterilor și, eventual, al scăderii prețurilor materialelor de construcții, pe baza datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică“, a explicat Andrei Ungur pentru Reper 24.

spot_img

Conform actului normativ adoptat, constructorii au acum posibilitatea ca prin încheierea unui act adițional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuție, să modifice prețul materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, în funcție de statisticile oficiale ale INS.

În condițiile apariției unor costuri suplimentare, în cazul proiectelor cu finanțare națională, autoritățile locale pot depune cereri la ministerul de resort, care finanțează proiectul, pentru acoperirea acestora”, a mai precizat Andrei Ungur.

În cazul contractelor de finanțare semnate după intrarea în vigoare a actului normativ adoptat luni, măsura va fi obligatorie, nu doar la cererea contractanților, ți se va aplica la toate contractele de finanțare, exceptându-le pe cele care au și în prezent clauză de ajustare.

„Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară, fondurile necesare acoperirii acestor costuri“, a mai afirmat Andrei Ungur, ministru secretar de stat în cadrul MDLPA.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei