28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Cu speranță, ce-i drept una amară, despre handbalul reșițean!

Prima ediția a turneului de handbal „CSM Reșița“ s-a încheiat sâmbătă, 28 august 2021, după două zile în care coordonatorul secției de handbal al clubului CSM și-a creionat o impresie asupra lotului pe care îl are la dispoziție pentru jocurile oficiale din divizie, dar și în ceea ce privește perspectiva pe care o au în integrarea lor la echipa mare actualii juniori ai municipiului.

Trebuie spus că atât în jocurile rezervate juniorilor cu SCM Poli Timișoara sau Poli Univ. Timișoara, cât și în cele disputate de seniorii Reșiței, handbaliștii din Banatul de Munte au tranșat lucrurile în favoarea lor.

Scorurile cu care s-a impus Reșița rămân mai puțin relevante, fiind vorba, în cele din urmă, de întâlniri amicale, de verificare în privința potențialului loturilor formațiilor prezente.

spot_img

Coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița, Marius Bahan, încrezător în juniorii săi!

Cu puține minute înaintea jocului cu CSM Oradea, câștigat de CSM Reșița, coordonatorul secției, Marius Bahan, ne-a vorbit despre obiectivul pe care și l-a fixat prin organizarea turneului de la sala polivalentă din Reșița:

„Acest turneu arată de fapt adevărata noastră față și momentul unde ne aflăm, pentru că noi am avut până acum doar antrenamente afară, mai mult condiție fizică, mai puțin cu mingea și tocmai de aceea am dorit organizarea acestui turneu. Sunt foarte fericit pentru modul în care s-au mișcat juniorii în cele două jocuri de la acest turneu. Mă bucur că au venit și spectatori la turneul nostru și îi așteptăm, desigur, în număr și mai mare la meciurile pe care le vom disputa în divizie.

Acesta este obiectivul nostru, să punem accent pe juniori iar eu vreau să demonstrez că se poate și cu copiii noștri de la Reșița. Și ați văzut și aici că cei mai serioși se integrează alături de noi la echipa mare, ei deja vin la antrenamente“.

În ceea ce privește visul revenirii pe prima scenă a handbalului românesc, centrul Marius Bahan a remarcat: „Vreau să o luăm pas cu pas. Despre obiective nu aș vrea să vorbesc. Așa cum spuneam, obiectivul nostru este acela de a crește tinerii Reșiței, să creștem împreună de la meci la meci. Pe termen lung visez la o revenire pe prima scenă a handbalului românesc, în Liga Zimbrilor, dar mai întâi e nevoie să reclădim prin multă muncă. Sunt absolut conștient de asta“.

Nu putem decât să urăm mult succes noului proiect al handbalului reșițean cu Marius Bahan la timonă, un proiect care, din perspectiva bugetului e mult diminuat față de momentul 2016 – 2017, atunci când primarul orașului Reșița, Ioan Popa, își propunea o revenire a Reșiței, cu bătaie lungă în Liga Zimbrilor.

Din păcate n-a fost să fie. Am mizat aproape totul pe fotbal iar fotbalul a pedepsit amatorismul care a metastaziat Valea Domanului, fiind astăzi prezenți tot în locul de unde am plecat, în Liga a III-a. Iar asta pe bani mulți și salarii plătite la zi unor jucători care și-au bătut joc de banul reșițeanului de rând, plătitorul de taxe și impozite. În fapt, nu e prost cel care cere, ci cel care plătește o astfel de păcăleală, nu-i așa?

Astăzi, cu banii alocați secției de handbal de către administrația locală nici nu putem emite pretenții mai mari, altele decât suportul prezenței unei echipe a Reșiței handbalistice în Divizie. Reșița, un oraș care, să nu uităm, într-o istorie recentă a handbalului a câștigat o Cupă a României și trei Cupe Challenge.

Și totuși, speranța moare ultima…

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei