2.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Dacă la Oravița nu e gata nici după 7 ani, la Răchitova când va curge apă?

Sistemul de reabilitare și modernizare a alimentării cu apă și canalizare în Oravița este „în lucru“ de 7 ani bătuți pe muchie. La ritmul actual al lucrărilor nu m-ar mira să mai treacă 7 și lucrurile să fie tot așa.

În aceste condiții ce răspunsuri să oferim locuitorilor din Răchitova, localitate (sat, cartier) aparținător al orașului Oravița, care se plâng de luni de zile de lipsa apei. Două, trei zile curge, o săptămână nu. Asemeni Oraviței și la Răchitova va fi instalat un sistem de distribuție a apei potabile. Întrebarea e…CÂND?

Un oficial al administrației locale din orașul de pe Valea Carașului a precizat că în ședința de luna viitoare (septembrie) va fi supus votului aleșilor urbei un proiect de hotărâre ce prevede două foraje de adâncime pentru locuitorii din Răchitova.

spot_img

Nu va fi apă potabilă pentru că vom folosi tot rețeaua veche și nu putem monta o stație de clorinare și purificare a apei. Aceasta va fi montată atunci când lucrările Aquacaraș vor ajunge în sat. Până atunci însă este vital pentru locuitori să aibă apă pentru activitățile gospodărești și pentru animale“, a mai precizat sursa noastră.

Așteptăm cu interes ce vor spune consilierii locali referitor la acest proiect; așteptăm ca și Primăria să deschidă baierele pungii și să găsească o firmă care să foreze pentru apa celor din Răchitova; mai așteptăm și o rețea de apă potabilă și canalizare în Răchitova. Sunt convins însă, că până atunci, va mai curge multă apă pe … Caraș.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei