fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Cu senatorul Ion Marcel Vela despre ceea ce merită cu adevărat reținut în legătură cu 1 Decembrie!

 

Senatorul și președintele organizației PNL Caraș-Severin, Ion Marcel Vela, a ținut să transmită chiar astăzi, 1 Decembrie, un mesaj ca o povață pentru cei care au răbdarea de a înțelege și parcurge un punct de vedere argumentat în legătura cu semnificațiile Zilei Naționale a României.

Așadar, să vedem ce își asumă și ne transmite, printre rânduri, în această zi cu o mare încărcătură emoțională, bănățeanul de la munte, Ion Marcel Vela:

Dragi prieteni,

Mă adresez dumneavoastră, celor care oriunde v-ați afla, locuiți în limba română, fiindcă astăzi este despre noi, despre țara care ne-a pus nume-România, dar și despre înaintașii noștri, cărora le datorăm Unirea de la 1918, le datorăm România Mare.

Eroismul lor, al tuturor celor știuți și neștiuți,  este simbolul adevăratului patriotism, al moștenirii pe care ne-au lăsat-o și ne rugăm cu evlavie întru pomenirea lor.

Casa părinteasca nu se vinde, spune înțelepciunea populară, iar noi, cei de azi trebuie să avem grija de această casă numită România pentru generațiile viitoare.

Fiecare, în felul său trebuie să lase o fereastră deschisă pentru viitor.

Slujesc idealurile Partidului Național Liberal  care, a dat premierul Marii Uniri, Ion  I. C. Brătianu, cel care a modernizat țara noastră unul din marii oameni de stat ai generaţiei sale, căruia regele Ferdinand îi spunea „Zodia bună a României“.

De asemenea, Banatul a avut binecuvântarea primului Patriarh al țării, plecat de pe scaunul episcopal din Caransebeș, Prea Fericitul Miron Cristea, vrednic de pomenire, fondator religios al actului Unirii de la Alba Iulia 1918, al cărui vis l-am împlinit împreună cu Prea Sfințitul Episcop Lucian și voi toți creștinii din Eparhie…Catedrala  Învierea Domnului din Caransebeș, acolo unde ne reculegem și privim cu infinită recunoștință către Dumnezeu.

Suntem locuitorii unor ținuturi alese de  Sfântul Apostol Andrei, primul apostol al Lui Dumnezeu, care este considerat și Apostolul românilor sau creștinătorul poporului român, motiv pentru care numeroase biserici de mir și mănăstiri l-au luat drept ocrotitor și îl prăznuiesc în fiecare an, organizând ample evenimente religioase și culturale.

Alături de echipa liberală din Caraș-Severin, alături de voi toți și de fiecare în parte, să ne bucurăm de aceste două zile ale noastre, ale familiei numită România și să ne împărțim pacea și gândurile bune lăsând tricolorul să ne fluture în suflete.

Citez:

„Politica îţi poate da din când în când satisfacţii şi onoruri, dar pentru un om iubitor de ţară şi conştient de răspunderile sale, politica este un şir neîntrerupt de griji şi jertfe, un drum pe care eşti sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată”, am incheiat citatul din I.C. Brătianu.

Angajamentul meu rămâne ferm în slujirea acestor idealuri, cu bucuria că sunt fiu al Banatului de Munte și al unei națiuni care s-a afirmat, se afirmă și se va afirma peste tot în lume prin ea însăși.

La mulți ani, nouă frați de limba română! La mulți ani, România!“

Senator Marcel Vela: Președinte PNL Caraș-Severin

1 COMENTARIU

  1. ”… eşti sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată”, am incheiat citatul din I.C. Brătianu.

    Adică simpatie la trădare (a lui Cuza) și monstruoase coaliții?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei