5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Da’ de ce atâta grabă? – pamflet

Toate canalele media se dau de ceasul morții să titreze cu litere de-o șchioapă majorările la energie electrică, gaz metan și la gigacaloria de la iarnă. Bine fraților, ați spus că se scumpește odată, ați dat și a doua zi, ați reluat informația și a treia zi, dar voi nu vă mai opriți.

Ba că a crescut cu 10%, ba cu 20 de procente, ba că e dublă, triplă sau multiplicată cu „n“ la puterea „x“. Cine vă mai crede? Nici voi nu știți cu cât va crește și tooot dați din gură de dimineața până seara. Ce arde de săriți așa? Unde vreți să ajungeți? De ce atâta grabă?

Ce credeți că la alții nu se scumpește, numai la voi? Aveți puțintică răbdare. Guvernul, așa cum îl știu eu, va analiza situația de fapt și va lua măsuri. Ce săriți ca arși că nu au crescut încă facturile. Stați să vedem ce va fi luna viitoare, sau peste două luni…

spot_img

A tras unul o … bombă cu scumpirile și gata săriți în capul bietului premier. Păi nu vedeți că e subnutrit săracul. Așa slăbuț și gângav că nici nu pricepi ce spune bietul de el. Cred că de unde nu mănâncă pâine i se trage. Ați și sărit cu gura pe el că nu știe prețul la franzelă. Da de cozonac l-ați întrebat? Poate știe acolo cât e prețul.

Ați luat-o și pe madam Țurcana la întrebări, că cât e oul. Păi bine măi nenicilor, femeia are calcule în cap cu pensiile, cu indexările, cu șomajul și locurile de muncă. Păi ei îi stă capul la prețul ouălelor? Că nu mai știe sărăcuța nici câți ani are cu buletinul în mână.

Ia uite-te, măi, la ei. Ați sărit și la bietul ministru de Finanțe că cât e salariul minim. Păi ce, e obligația lui să știe cât luați voi în mână? Ce, voi știți cât câștigă el? Nu vi-a spus nimeni că retribuția e secretă? Nimeni nu trebuie să știe cât câștigați. Nici vecinul, nici nevasta, cu atât mai puțin ministrul de Finanțe. Ia uite-te la ei….. Ce săriți așa? Unde vă grăbiți?

Vă mănâncă pe voi să aflați prețul gigacaloriei. Ce căldură frate, că e cald afară. Nu v-ați plâns până zilele trecute că nu mai puteți, că e caniculă? Acum vreți gigacalorie? Băi frate, da nimic nu vă mulțumește. Acum săriți cu gura pe premier.

Că Cîțu așa, că Cîțu pe dincolo, că a băut, că a fost student… Adevărul e că vă râcâie pe lingurică că el a fost în State și voi nu; ăsta-i adevărul. Ăsta e adevărul și vă doare. Și ca să nu recunoașteți o dați cu scumpirile, că au înghețat salariile și pensiile și nu vă mai iasă vouă pasiența cu cașcavalul. Ia lăsați oamenii să guverneze, ce ei nu știu ce trebuie să facă? Știu ei și fără voi, așa că nu vă mai lamentați atâta.

Ce dacă se scumpește curentul? Ziua e lungă și străbunii noștri se culcau odată cu găinile și se sculau odată cu cocoșii. La ce vă trebuie curent? Să vă bălăcăriți pe Facebook? Că va crește prețul la gaz și nu mai puteți face voi ciorbă și sarmale. Iete fleoșc. Mergeți și voi cu soția la restaurant. Că vicepremierul Barna așa face și nu se mai vaită; și are și el familie, copii. Ce credeți că lui îi e ușor?

Așa că mai terminați cu miorlăielile și stați cuminți în casele voastre. Nu ieșiți că nu aveți de ce: bani ioc, facturi mari, prețuri de cocaină la alimente, lume nervoasă…., ba cică mai umblă și unul cu…covrigul sau cum îi spune. Așa, închideți fereastra să nu fugă căldura, stingeți becul că doar știți pe unde-i mobila prin casă și gata. Strângeți cureaua că la vară iar vreți să mergeți ca boierii la … Mamaia.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei