7.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Societatea Aquacaraș, adusă în secolul 21!

Societatea Aquacaraș este adusă și ea într-un final în secolul 21, angajații companiei de apă și canal nemaifiind obligați să meargă la intervenții cu bicicletele. Compania va fi dotată cu utilaje în valoare de peste 7 milioane de euro, au amintit în cadrul unei conferințe de presă susținută recent președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și directorul Aquacaraș, Aurel Filipescu. Pe de altă parte, cei doi susțin că societate nu mai este o vacă de muls, iar acei angajați care primeau salarii fără să treacă pe la locul de muncă au dispărut.

Este vorba de 86 de utilaje care vor veni să suporte mentenanța întregii rețele de apă și canal din județ. Vidanje, buldoexcavatoare, bobcaturi, remorci pentru transportul utilajelor, mașini la nivelul secolului 21. O astfel de investiție cred că nu a avut Aquacarașul niciodată în istorie. O să avem mașini noi peste tot, doar să avem cine să lucreze pe ele și front de lucru”, a precizat Romeo Dunca.

Noile utilaje vor da un impuls angajaților Aquacaraș să realizeze servicii de calitate, a precizat la rândul său Aurel Filipescu, directorul Aquacaraș admițând că rețelele introduse în județ pe programul ISPA sunt „praf”. Dovadă stau avariile care apar zilnic pe raza întregului județ. Lucrurile se vor schimba însă în cadrul lucrărilor derulate de acum înainte, dă asigurări Filipescu. „I-am promis dlui președinte că vom duce steagul sus și așa vom face”, susține acesta.

spot_img

Toate problemele au o culpă – lipsa de interes și folosirea acestei societăți ca o vacă de muls în care s-au introdus sute de angajați. Au fost foarte mulți oameni care doar au stat, au luat salarii și nici măcar nu s-au prezentat la lucru. I-am trasat directorului Filipescu niște sarcini clare: societatea aceasta trebuie să fie pe profit, aici trebuie să rămână oameni care muncesc și să rămână exact atâția cât e nevoie ca treaba să meargă”, a mai adăugat Romeo Dunca.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută cu ocazia semnării contractului se realizare a lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița”. Tot atunci, cei doi au anunțat că vor fi scoase la licitație și alte lucrări ce urmează a fi desfășurat în municipiul Reșița, lucrări care se ridică la peste 143 de milioane de lei.

Citește si:  Mai bine mai târziu decât niciodată! La șase ani de când ar fi trebuit să fie finalizate, lucrările Aquacaraș continuă la Reșița

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei