5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Mai bine mai târziu decât niciodată! La șase ani de când ar fi trebuit să fie finalizate, lucrările Aquacaraș continuă la Reșița

O firmă din Iași va continua lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canal din municipiul Reșița, lucrări începute de Hidroconstrucția în 2014 și care ar fi trebuit să fie finalizate deja de ȘASE ani. Contractul a fost semnat astăzi de directorul Aquacaraș, Aurel Filipescu și reprezentantul asocierii de firme care a câștigat licitația.

Valoarea contractului inițial, adjudecat de Hidroconstrucția în 2014 a fost de peste 55 de milioane de lei. Conform lui Aurel Filipescu, contractul cu Hidroconstrucția a fost reziliat în 2019, după ce s-a constatat că la cinci ani de la semnarea contractului, nu a fost realizat decât un procent de 55% din lucrări.

Evident că a fost un semn de alarmă, exista o mare incertitudine cu privire la finalizarea acestui contract. L-am reziliat și am intrat din nou în procedură de atribuire. L-am pus pe SICAP de cinci ori, începând din 20.05.2020, dar nu s-a prezentat nimeni. L-am suplimentat, conform legii, cu 2.400.000 de lei, sumă provenită din economiile de pe alte contracte. L-am scos din nou la licitație și după mai multe încercări, într-un final s-au prezentat trei asocieri de firme”, a explicat Aurel Filipescu, care a ținut să precizeze că Aquacaraș a acționat în instanță atât Hidroconstrucția, cât și proiectantul. „Avem un dosar în instanță cu toți cei care și-au bătut joc de această firmă”, a asigurat directorul Aquacaraș.

spot_img

Să sperăm că asocierea de firme care a câștigat contractul, asociere în care compania Soradi din Iași are un procent de 70%, va fi mai serioasă și se va ține de treabă. Asta în condițiile în care reprezentantul acesteia a recunoscut că la capitolul experiență în lucrări de apă și canalizare nu are foarte multe de spus, executând o singură astfel de lucrare la Iași, în urmă cu șapte ani.

Semnarea contractului s-a făcut în prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, acesta ținând că atragă atenția constructorului că se așteaptă la lucrări de calitate, dar și să îl asigure că nu vor exista probleme cu privire la plata lucrărilor, atâta timp cât se va ține de treabă.

Și aici lucrurile devin corecte, și aici oamenii dacă muncesc și fac treabă își vor lua banii și vă spun că toate aceste trei firme eu am insistat să vină să participe la licitație, evident neștiind care va fi câștigătorul. Mă bucur că după opt licitații la care nu a venit nimeni, trei companii au prins curaj și au venit”, a adăugat Romeo Dunca.

Valoarea contractului semnat astăzi este de peste 35.700.000 de lei, lucrările urmând să înceapă peste aproximativ o lună. Termenul de finalizare este de 12 luni.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei