fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

De frică să nu-l prindă iar somnul, Cîțu cuvântează

După ce l-a săpat pe chitaristul Orban, Ludovic Orban, și i-a furat șefia partidului (pentru scurtă vreme, din fericire) și funcția de premier (tot scurt, dar ireparabil), Florin Cîțu a fost tras la rândul său pe linie moartă. Din abisul în care l-a scufundat Iohannis și compania mai trage din când în când pe nas (aer, nu altceva, Doamne ferește) și cugetă adânc. Atât de adânc încât ne lasă pe toți perplecși: colegi de partid, populație, jurnaliști și opoziție.

Nu că ar mai conta ce spune individul, nu de alta dar se știe „că Cîțu“ spune lucruri trăznite, dar sunt atât de adânci spusele lui încât mai că-mi vine să iau notițe. Deci: trezit din somnul dulce de om prosper de afaceri și parlamentar cu acte în regulă, fostul ministru de finanțe și premier Cîțu se opune categoric rotativei care va da șefia guvernului către PSD.

„PSD nu trebuie să fie la guvernare, pentru că în șase luni a distrus tot ce a construit guvernarea liberală în 2020 și 2021”, declară  Florin Cîțu. Senatorul PNL acuză PSD că se opune reformelor din PNRR: „Problema o reprezintă faptul că nu se face reforma din PNRR, cele trei reforme mari pe care le-am inclus acolo, pentru că acolo avem 30 de miliarde de euro bani gratis pentru investiții. Nu s-a făcut reforma pensiilor speciale, nu se face reforma pensiilor, nu s-a făcut reforma administrației și nici a salarizării (…). Nu există nici un fel de interes al PSD pentru aceste reforme, pentru că ele din punctul de vedere al PSD înseamnă un cost electoral, dar pentru toți românii înseamnă un beneficiu, 30 de miliarde de euro care se duceau în investiții”.

Cu toate că la guvernare nu se află PSD sau doar PSD, ci și colegii domniei sale de partid, Cîțu se face că plouă și îi absolvă pe liberali de orice vină în eșecul acestei guvernări: „rezultatele nu trebuie decontate de PNL, din punctul meu de vedere, trebuie decontate de cei care au luat decizia în numele PNL, sper să aibă curajul să-și asume rezultatele acestei guvernări și ale faptului că PNRR nu se va face și să nu dea vina pe PNL, pentru că nu este vina liberalilor”.

Impresionant până la lacrimi; cel puțin eu am fost foarte impresionat de cuvântarea adâncă a individului, ajuns (ca mulți alții) pe culmile gloriei datorită oportunismului de tip „Dinu Păturică”.

Din păcate, astfel de hahalere (personă lipsită de scrupule, fără caracter, neserioasă) mai există în politica românească și cred că e timpul să scăpăm de ele la viitoarele alegeri. Dacă noi, electoratul, nu vom face curățenie în interiorul partidelor fiți convinși că nici ei nu se dau duși de la cărnică și ciolan. Iar din când în când astfel de indivizi „ca Cîțu” se mai trezesc vorbind și spunând doar… lucruri trăznite.

Dan AGACHE

6 COMENTARII

  1. Teoretic, da: „noi, electoratul, să facem curățenie”! Practic, însă… Alegeri sunt doar din 4 în 4 ani (sau 5, pentru ăl cu moț) și, așa cum stau lucrurile, avem de ales între rău sau mai puțin rău🤔🤔🤔 între timp, Dumnezeu cu mila! Se fac legi cum se fac, se guvernează cum se guvernează, „vârfurile” justiției au legături cu politrucii (mai mult sau mai puțin evidente)… Dar nu tre’ să ne batem capu’ prea mult, cam peste tot e la fel🤔🤔🤔 Și, așa cum s-a dovedit în repetate rânduri, nici „mitraliera” ori lațul nu rezolvă problema😉😉😉

  2. Dane, tre’ să spun că editorialele tale-s interesante! Acu’, ce vreau să știu dacă intenția ta e să fii „interactiv”… dacă da, ar fi de dorit să moderezi și postezi comentariile în aceeași zi cu editorialul, altfel comentariile n-au rost decât, poate, doar pentru „rating” (nimeni nu se-ntoarce după 3 zile la un articol)… dacă nu, ar fi bine să știm și noi😉😉😉

  3. Dar ce se mai aude de cele 75 hectare de padure,proprietatea lui Citu?Cum a ajuns in posesia lor,ca parintii erau profitori ai comunismului,deci nici bunicii nu puteau fi mari mosieri!Bine ca s-a clarificat cine l-a trimis in USA:fondul ”Omenia”administrat de securitate.(a scris in presa si acum intra si in logica actiunilor catastrofale intreprinse de musiu Citu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei