fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

De vizitat: o lume în miniatură – Muzeul Trenulețelor ,,Valentin Banciu”

Muzeul de locomotive din Reșița, unul din simbolurile municipiului de pe Bârzava, este cu siguranță unul din obiectivele cele mai vizitate de turiștii care ajung în zonă. Dar puțină lume știe sau a auzit de un alt muzeu, nu mai puțin interesant, situat în județul vecin. Este vorba de muzeul trenulețelor ,,Valentin Banciu” din Hunedoara, o lume aparte, în miniatură, care merită cu siguranță vizitat.

Muzeul Trenulețelor ,,Valentin Banciu” și-a deschis porțile anul trecut, fiind înființat în memoria fostului pilot de automobilism hunedorean Valentin Banciu. Pasionat de trenuri încă din copilărie, acesta a colecționat de-a lungul vieții mii de piese, garnituri de tren, locomotive și mașinuțe, toate fiind expuse acum publicului în muzeul situat pe Bulevardul Libertăţii, nr. 4, în Hunedoara.

spot_img

O lume în miniatură!

Cei care trec pragul muzeului vor descoperi un loc inedit, o lume în miniatură, unde totul se învârte în jurul trenulețelor și gărilor, fiind reproduse la scară redusă, dar în cele mai mici detalii peroane, tuneluri, viaducte, dar și călători sau diverse peisaje străbătute de liniile de cale ferată, toate lucrate manual, cu migală, de către decoratorul Dana Ilie.

Muzeul are trei încăperi: prima găzduiește trenulețele adunate de pilotul hunedorean, cea de a doua este dedicată machetelor de mașini, iar a treia încăpere are pereții acoperiți cu diorame care „trec” prin toate cele patru anotimpuri.

Muzeul este deschis de marți până duminică, între orele 10:00 și 20:00. De menționat, că în cadrul acestuia sunt disponibile pentru achiziție materiale de modelism, kituri de construit, locomotive, vagoane, trenulețe și figurine.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei