5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Debut cu succes al Festivalului de Film de la Bocșa!

„Din câte Festivaluri am organizat în tot Banatul, cel mai numeros public în prima seară este aici la Bocșa! Vă felicit, bocșeni!”

Astfel și-a început speach-ul dl. Ioan Cojocariu, coordonatorul „Banatul Montan Film Festival”, în deschiderea primei ediții a Festivalului de Film de la Bocșa, luni, 9 august 2021, provocat fiind de moderatorul Gabriela Șerban.

Într-adevăr! De cum s-a lăsat răcoarea serii, bocșenii au început să se adune în Parcul „Pescăruș” din Bocșa Română pentru a participa la un eveniment inedit: prima ediție a Festivalului de Film de la Bocșa.

spot_img

Orașul în care m-am născut, orașul în care am crescut, în care am făcut școala și pe care astăzi îl conduc este mai vârstnic cu zece ani decât mine și e o plăcere și o cinste deosebită pentru mine ca și la aniversarea a 60 de ani să fiu primarul acestui oraș pe care îmi doresc să-l reînvii, să-i readuc strălucirea de altădată“ a declarat Mirel Patriciu Pascu edilul orașului Bocșa în deschiderea festivalului.

„Proiectul de astăzi este unul dintre multele proiecte gândite în acest sens. Orașul nostru are nevoie de lucrări de canalizare, de asfaltare, de amenajare și întreținere a unor spații și clădiri, dar are nevoie și de cultură! Are nevoie de momente de recreere, iar eu îmi doresc să ofer bocșenilor o plajă cât mai largă de activități cultural-recreative.

Îi mulțumesc prietenului meu, regizorului Ioan Cărmăzan, că a propus un astfel de proiect interesant și inedit pentru Bocșa, un Festival de Film care să debuteze cu prilejul aniversării celor 60 de ani de Oraș Bocșa! Este important ca tinerii și copiii noștri să aibă acces la tezaurul cinematografiei românești și sub această formă, adică, în aer liber, alături de prieteni, alături de alți oameni, privind împreună și bucurându-se de imagini de colecție!” a mai precizat primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

După cum au gândit organizatorii programul, fiecare seară de film începe cu un eveniment cultural: un recital de poezie, o prezentare de carte, o prezentare de film sau de autor. În deschiderea primei ediții Bocșa Film Festival a fost invitat un fiu al locului, actorul și regizorul Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest Reșița. Festivalul se va desfășura pe parcursul întregii săptămâni în Parcul Pescăruș.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei