28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Deputatul cărășean Marius Damian continuă criticile la adresa actualului Executiv

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian aduce noi critici actualului Executiv, și din vacanța parlamentară. Într-o recentă declarație de presă, acesta critică folosirea banilor din bugetul României pentru „cumpărarea“ unor primari liberali și obținerea de către actualul premier un avantaj politic personal în lupta pentru șefia PNL.

„Suntem la mâna unui Guvern care întrece orice limite, suportăm consecințele luptelor interne dintre cele două principale partide de guvernare, PNL și USR-PLUS, care în afara faptului de a demonstra cine deține și cine va deține cea mai mare putere nu mai văd nimic altceva!

Un Guvern care a distrus de la Sănătate la Educație totul, doar pentru a-și juca jocurile.
Banii destinați românilor servesc jocurilor din interiorul acestui Guvern și sunt folosiți pentru cumpărarea voturilor primarilor PNL pentru șefia partidului.

spot_img

În 2020 au fost luați 6,5 miliarde lei de la bugetul de pensii și duși la Fondul de Rezervă al Guvernului, ulterior banii fiind alocați de către Orban primăriilor și consiliilor județene PNL în timpul campaniei electorale de la alegerile locale. Acum, în 2021, această metoda este aplicată de Cîțu, care face transferul unor sume uriașe de la pensiile românilor către Fondul de Rezervă al Guvernului că doar unde altundeva să transfere banii, în condițiile în care la bugetul de pensii există deja un deficit de 8 miliarde de lei și toate acestea pentru cumpărarea voturilor pentru șefia partidului, iar aliații de coaliție pentru a-și regla conturile și puterea dintre USR și PLUS!

În tot acest timp se anunță cu stupoare venirea valului 4 al pandemiei care se pare că nu îi interesează sau deranjează în vreun fel pe guvernanți, care la rândul lor anunță alte majorări la începutul lunii septembrie.

Nu că românilor nu le-ar fi fost de ajuns scumpirile cu 17% de la începutul anului în ceea ce privește energia electrică, din septembrie nu doar ca vin cu alte majorări, de data aceasta cu 21%, dar vin și cu abrogarea interdicției deconectării de la energie electrică a peste jumătate de milion de romani care în plin sezon rece riscă sa rămână fără electricitate, din cauză ca nu mai pot face față scumpirilor aduse de Guvern! Comisia Europeană consemnează deja cu stupoare că în România consumatorii casnici se confruntă cu cea mai mare scumpire a energiei electrice din UE!

Încercările PSD-ului de a cere guvernului Cîțu să revină la măsurile adoptate de Guvernul social-democrat și să plafoneze prețul energiei pentru ca românii să nu mai acumuleze restanțe uriașe și să rămână în plin sezon rece fără electricitate nu îi interesează pe guvernanți.

Nici măcar începerea școlilor din septembrie nu va fi un prilej de bucurie mult așteptat de copiii care se deplasează cu trenul la școală, care vor suporta avariile trenurilor în fiecare zi pe câmp și aceasta tot din cauza luptelor din interiorul guvernului, din cauza conflictului dintre Cîțu și USR-istul Drulă. Cîțu a alocat sume inexistente pentru Ministrul Transporturilor și pentru remedierea problemelor care determină accidente și blocaje zilnice la CFR din simplul fapt ca și-a dorit să îi demonstreze ministrului cine deține puterea!

Toate aceste jocuri meschine se petrec în timp ce economia țării este distrusă, iar antreprenorii se gândesc cu stupoare la venirea valului 4 al pandemiei, în timp ce restul țărilor finanțează cum pot mai bine firmele, romanii suportă nenorocirile acestui Guvern care ține doar să demonstreze cine deține puterea cea mai mare și cine pune la zid pe cine, dar de fapt romanii sunt cei puși la zid, din păcate“!

Aceasta este declarația de presă a deputatului PSD de Caraș-Severin, Marius Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ✍️🇹🇷Allah, Allah.🤔.Mariusică… Când erai profesor, apoi primar la,, Ceregova” Teregova CS, erei alt👍 om, în sensul că te comportai normal. Acu’ parca te-ai operat de bun simț și ai dat în.. tupeu 👎🤔 Nu e bine să… fabulezi ptr imaginea ta ca OM. Nu…mai bine jucăm noi o partida de poker,💰 în loc sa bați câmpii pe banii noștrii ai contribuabililor??!⁉️

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei