5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Indiferent de culoarea politică a guvernanților, modernizarea străzilor din Bolvașnița stagnează

Încă de acum doi ani, primarul localității Bolvașnița, Petru Mihăilescu a întocmit un proiect ce prevede asfaltarea a aproximativ 2 km de drumuri în interiorul comunei, drumuri pline de noroi în perioadele ploioase. Răspunsurile la solicitările acestuia au fost dintre cele mai frumoase dar, din păcate, neurmate de o finanțare care să permită locuitorilor din această parte a țării să scape de condiția unor cetățeni de mâna a doua.

„Am depus proiectul la Guvernul României în urmă cu doi ani și din păcate nu am fost incluși la finanțare, mereu apărând alte priorități pentru cei din executiv. În anii anteriori am mai primit finanțări pentru poțiuni mai mici de carosabil, de câteva sute de metri, dar aceasta ne-ar permite să asfaltăm în totalitate, toate drumurile din Bolvașnița“, a afirmat Petru Mihăilescu.

„Tot la capitolul promisiuni pot include și un proiect pe Fondul de Mediu, prin care să rezolvăm și iluminatul public în comună. Ne anunță ba că ne finanțează, ba că s-au răzgândit… Credeți-mă că nu mai am curajul să fac niciun proiect pentru că acestea costă bani din bugetul local și așa sărac. Să scriu proiecte, să cheltuiesc bani pentru întocmirea lor pentru ca mai apoi să nu primească finanțare…. Mereu ni se spune faceți proiecte atrageți bani, ca mai apoi să nu fim incluși la finanțare și nu din vina noastră.

spot_img

Un exemplu și mai clar e reabilitarea căminului cultural din Vârciorova; am scris proiectul, a primit toate avizele, are toate semnăturile, toate sunt în regulă și mereu ni se spune „nu avem bani“. Asta e situația și nu mai am ce face. Ceea ce se întâmplă acum, depășește puterea mea de înțelegere“, a mai precizat Petru Mihăilescu, primarul comunei Bolvașnița din Caraș-Severin.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei