17.7 C
Reșița
duminică, 01 august 21

Deputatul cărășean Marius Damian solicită răspunsuri de la ministrul Educației

Parlamentarul social democrat de Caraș-Severin, Marius Damian a solicitat ministrului Educației un răspuns la o serie de probleme care privesc educația tinerei generații și a măsurilor adoptate în contextul pandemiei. Posibilitatea ca și acest an școlar să fie unul pierdut pentru tânăra generație, chiar dacă el va fi încheiat scriptic este mare, fapt ce l-a determinat pe deputatul cărășean să solicite o serie de lămuriri în acest scop:

Domnule Ministru,

Având în vedere măsurile pe care le-ați întreprins în calitate de ministru al Educației, privind închiderea școlilor, aceste măsuri având consecințe negative asupra progresului educațional, dar și asupra sănătății emoționale a copiilor, vă adresez următoarele întrebări:

spot_img

1. Conform datelor UNESCO, în perioada 11 martie 2020 – 2 februarie 2021, în România, dintr-un total de 157 de zile școlare, școlile au fost închise 108 zile și parțial închise 49 de zile. La nivel mondial, guvernele se străduiesc să mențină deschise școlile sau să le prioritizeze în cadrul unor planuri de redeschidere. Ce măsuri veți lua dvs, în calitate de ministru al Educației, pentru a nu supune elevii și studenții la încă un an școlar în care nu se vor putea prezenta fizic la activitatea școlară?

2. Ce strategie aveți pentru recuperarea pierderilor provocate de criza sanitară în domeniul educației?

3. Ce v-a determinat să prelungiți vacanța de primăvară cu trei săptămâni, în condițiile în care școala se desfășura oricum în online? Cum îi ajută pe elevi cele trei săptămâni de vacanță în plus, aceștia fiind deja foarte în urmă cu pregătirea?

4. Câți elevi și profesori au fost testați la nivel național până în acest moment și câte teste rapide au fost folosite pentru aceștia?

Vă solicit răspunsul în scris“.

Deputat Romulus-Marius Damian

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei