fbpx
11.7 C
Reșița
duminică, 03 martie 24

Deputatul Dumitru Rujan: „Hub-ul MAI, un adevărat succes al digitalizării serviciilor publice”!

Digitalizarea este un tip de proces care, odată inițiat, nu mai poate fi oprit niciodată. De aceea, digitalizarea României înseamnă trecerea la o nouă paradigmă – tehnologică, informațională și socială. Instituțiile publice reprezintă una dintre componentele fundamentale ale procesului de transformare digitală.

În acest context, deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan, aplaudă succesul Hub-ul MAI în digitalizarea accesului cetățenilor la serviciile publice. Doar în primul an de la operaționalizare, portalul a fost accesat de peste 4,5 milioane de ori, având înregistrați aproape 370.000 de utilizatori unici.

„În primul an de la operaționalizare, portalul a fost accesat de peste 4,5 milioane de ori.

Printre serviciile oferite, cele mai apreciate sunt programarea online pentru obținerea pașaportului (peste 980.000 de programări) și eliberarea gratuită a cazierului judiciar, aproape 350.000 de solicitări.

Simplificarea relației cetățenilor cu instituțiile statului a diminuat considerabil timpul de așteptare și a eliminat necesitatea deplasării până la un ghișeu.

Soluția informatică a fost concepută și implementată prin resurse proprii de specialiștii IT ai Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul punctual al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării”, a precizat parlamentarul liberal cărășan, Dumitru Rujan.

Lucrul la hub-ul MAI continuă, noi servicii urmând să fie adăugate în acest an.

Lorena POENARU

2 COMENTARII

  1. Mai taci dreq cu digitalizarea ta. Vorbești sa nu îți tacă gura. Ce dreq de digitalizarea este in Romania??? Pe unde mergi îți cer toți numa documente, nu au nimik centralizat cum sunt in alte tari occidentale. Vorbești a prosta și tu. Dacă îți spui numele la o instituție oarecare din Romania habar nu au unde locuiești. Ce tot mânaci kakat tu acolo cu digitalizarea ta.

  2. ”Simplificarea relației cetățenilor cu instituțiile statului a diminuat considerabil timpul de așteptare și a eliminat necesitatea deplasării până la un ghișeu.”

    Însă a multiplicat considerabil și falsurile introduse de ”milițieni” în ”beznele” de date … inclusiv la accesare.
    Sub forma pretinsă de ”erori materiale” la tastare (nu și la testare).
    Din perversitate constituțională (și hârtia suportă orice).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei