fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Deputatul PSD Marius Damian: „Avem nevoie de mai multe doamne în politica românească“

Parlamentul României a adoptat săptămâna aceasta „Declaraţia privind consolidarea egalităţii de şanse în România”. Deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian a avut o intervenție în Parlament pe acest subiect, subliniind că „Avem nevoie de mai multe doamne în politica românească“.

„În România, Agenția națională pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați trebuie să își facă datoria în acest domeniu, însă nu numai, fiindcă egalitatea de șanse dintre bărbați și femei trebuie să aibă loc în toate instituțiile publice, în toate companiile publice și private și desigur în întreaga societate românească, fiindcă doar așa ne putem dezvolta ca societate, prin educație și prin eliminarea tuturor formelor de discriminare.

Strategia Comisiei Europene pentru Egalitate de Șanse va propune cote de gen, de reprezentare între femei și bărbați în companii prin directivă europeană, pe care și România va trebui să le transpună până în 2026.

spot_img

Timp de secole întregi femeile au fost restricționate și drepturile și libertățile le-au fost încălcate. Aceste obiceiuri (cutume) care le-au poziționat pe femei ca fiind inferioare bărbatului, au fost transmise din generație în generație, și încă trebuie să luptăm pentru a combate astfel de mentalități și comportamente de violență împotriva femeilor și astăzi.

În România femeile și-au câștigat dreptul de a-și exercita opinia politică prin vot începând cu anul 1938, acest drept fiind stipulat prin Constituția Statului, care de fapt era doar o lege scrisă pe hârtie, pentru că în realitate femeile se loveau de aceleași bariere. După 8 ani, pe 15 Iulie 1946, atât femeile cât și bărbații au primit drept la vot egal. Astăzi, avem nevoie de mai multe doamne în politică, în instituțiile statului, în conducerea companiilor publice și private, și acest lucru trebuie sprijinit prin promovarea accesului egal la șanse în domeniile profesionale, în pozițiile de conducere și deci eliminarea tuturor formelor de inegalitate.

Partidul Social Democrat în calitate de partid cu cel mai mare număr de femei parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, membri de partid, salută și susține aceste măsuri și această declarație, nu doar din punct de vedere legal, dar și din punct de vedere moral“, a afirmat deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

Articolul precedentANUNŢ LICITAŢIE
Articolul următorEroi au fost, eroi sunt încă!

3 COMENTARII

  1. „Avem nevoie de mai multe doamne în politica românească“.

    De ceva țoape și pițipoance ”tari în trompetă”, nu e nevoie?
    Lângă cocalarii și țopârlanii de notorietate rurală, bineînțeles.

  2. Se apropie ,, sezonul vrăjitoriilor / vrăjitoarelor ” ( 2024 ) şi apar ,, cavalierii ” în armură din latex ( purtători de coif ,, făurit ” / adaptat din mască de gaze WW2 fără filtru în zona boticului ) să salveze ,, domnițele aflate la ananghie ” (să le scoată din foame) !
    Vouă vă trebuie ,, bucătărese şi secretare / asistente personale ” , nicidecum ,,doamne” … la loc de cinste în ,, domain-ul din Bucale ” via provincie este vaselina grafitată ( varianta mai scumpă a ,, alifiei chinezeşti ” folosită la ,, overdose ” şi mixată cu zeamă de lămâie este delicatesă de top / fițe , fiind destinată doar celor mai largi dintre ,, grangurii ” cu dare de mână ) asezonată ,, cu toping ” din pilitură de fier pentru se asigura o senzație mai profundă ! La ce vă trebe’ vouă doamne ? … fiindcă ele nu ştiu să vă gătească şi să vă trateze cu din-astea’ la fel ,, ca-ntre’ băieții adunați la Bucale…bro ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei