fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Eroi au fost, eroi sunt încă!

Începând de ieri toată floarea pesedistă, fără excepție, inclusiv recrutul cu baston de mareșal în raniță, guralivul Ionuț Mihai Popovici, compun ode și aduc slavă binemeritată liderului lor, deputatul Silviu Hurduzeu. Ordinul de front s-a răspândit rapid și oamenii se execută. Personal aș dori ca astfel de mișcări inteligente, cu beneficii pentru cei mulți și nu doar pentru ei, politicienii, să se producă des, cât mai des.

Este vorba despre deja cunoscutul „Amendament Hurduzeu” care, odată aprobată Legea Bugetului pe 2023, vine să lase Spitalul Județean din Reșița fără datoriile istorice acumulate în anii când la conducerea Consiliului Județean au fost și domnii Hurduzeu, Popovici et.co., ba chiar din vremuri și mai vechi când județul era la cheremul celor care acum sunt PNL-iști cu acte în regulă, foștii PDL-iști, zis băsiști…

Repet, apreciez cum se cuvine inițiativa și… realizarea dlui Silviu Hurduzeu care, bine manageriată, poate avea darul de a descătușa multe energii din interiorul SJUR. Și nu amintesc decât în treacăt despre „contribuția” fostei administrații la acea acumulare imposibil de achitat având în vedere bugetele anuale asigurate de Consiliul Județean Caraș-Severin.

spot_img

Nu pot însă accepta ca o faptă normală, firească, ce ține de fișa postului, de obligațiile funcției, săvârșită de un ales, de un parlamentar, să fie reliefată drept un act de eroism. Mai mult, acțiunea dlui Hurduzeu este considerată de soldații PSD ca o victorie împotriva PNL și a duetului Popa-Dunca, de parcă aceștia s-ar fi împotrivit. Niciun tenor-aș din Corul Vânătorilor Roșii nu amintește, fie și în paranteză, că parlamentarii PNL au susținut toți demersul dlui Hurduzeu, că PNL și PSD se află împreună la gu-werner. Și nu ne spun domnii de la PSD că dușmanul de clasă, Romeo Dunca, nu cu mult timp în urmă le cerea imperativ, într-o scrisoare deschisă, parlamentarilor cărășeni să sprijine o astfel de inițiativă, singura cale de a debloca activitatea Spitalului Județean.

Iată cum un demers normal al unui ales, evident meritoriu, este ridicat la act de eroism  tocmai din proasta înțelegere a rolului politicianului ales în rezolvarea problemelor comunității care l-a ales. Azi observăm că a-ți face datoria nu mai este un act de normalitate, ceva firesc, ci un act de eroism.

Tranșeele luptei politice sunt atât de adânci încât cei din interiorul lor nu mai văd nimic dincolo de ele! Grav! Foarte grav!

 

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”ba chiar din vremuri și mai vechi”

    Sau chiar din vremuri și mai noi (stocuri de vaccin Covid expirate, comandate guvernamental la ordin și neachitate de beneficiar).
    Ceva camere hiperbarice și izolete încă sunt utilizabile.
    Și elicoptere MAI (din cele fără ”cherosen”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei