fbpx
6.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Deputatul Silviu Hurduzeu, victorios! A scăpat Spitalul Județean din Reșița de datoriile istorice!

UPDATE: Amendamentul deputatului PSD a fost aprobat. Spitalul reșițean, cea mai importantă unitate sanitară din Banatul de Munte, va beneficia de achitarea datoriilor istorice. Este un moment istoric pentru sistemul sanitar din Caraș-Severin iar autorul amendamentului este chiar fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, deputat și președinte al organizației PSD Caraș-Severin.

……………………….

Bugetul României pentru anul 2023 se află în faza votului final din Parlamentul României. Banii au fost calculați cu atenție, iar liderii celor două partide mari aflate la guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au transmis colegilor de partid să fie atenți în comisii la amendamente pentru a nu dezechilibra bugetul.

spot_img

În comisii au fost multe amendamente, dar puține au reușit să treacă de votul parlamentarilor. Numai AUR a avut peste 4.200 de amendamente și foarte puține și-au găsit loc pentru finanțare. Cu toate acestea au fost parlamentari care au trecut peste „sfaturile“ liderilor politici, au depus amendamente și chiar au avut câștig de cauză. printre acestea și amendamentul deputatului cărășean, social democratul Silviu Hurduzeu.

Fostul președinte al Consiliului Județean, președintele organizației Caraș-Severin a PSD, a depus un amendament pentru sprijinirea Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Acesta propune suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023 cu suma de 14.625.000 lei, pentru achitarea arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița.

La expunerea de motive care însoțește acest amendament, deputatul Silviu Hurduzeu a precizat: „Spitalul Județean Reșița se confruntă cu o situație dezastruoasă, din cauza dimensiunii arieratelor, a căror valoare se ridică peste 14.000 mii lei. Din această cauză, există sincope majore în activitatea spitalului, iar buna funcționare a acestuia depinde de sumelor alocate“.

Cu doar câteva minute în urmă, deputatul PSD de Caraș-Severin Silviu Hurduzeu a declarat: „Am depus amendament la proiectul bugetului de stat pe anul 2023 pentru suplimentarea cu suma de 14,6 milioane lei pentru achitarea arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița! Le mulțumesc pe aceasta cale colegilor mei, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Alfred Robert Simonis, pentru toată susținerea de care am avut parte în toată perioada asta! Amendamentul a trecut de Comisia economică! Așteptăm votul final! Să fie într-un ceas bun!

Votul final va fi dat în această după amiază, în jurul orei 16:00.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. În conținutul acestui articol se menționează la un moment dat că „valoarea arieratelor Spitalului Județean de Urgență Reșița este de 14000 de lei…!!!”
    Cred că „este o eroare cu privire la suma menționată întrucât aceasta este de peste 14,5 milioane de lei, așa cum se precizează de fapt…!!!”

  2. Solutia nu reprezinta o rezolvare a problemei ci doar o amanare. Cauza problemei e managementul defectos. Cat timp nu se rezolva situatia nu se va rezolva nici problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei