19.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Doamne, de unde i-ai adunat?

Se împlinesc curând doi ani de cînd pandemia a lovit și România. Mai târziu, ce-i drept, decât la celelalte state europene, dar a venit și la noi. La fel ca toate celelalte valuri care au lovit Europa și lumea, noi am fost mai la urmă. Poate că ar fi fost un motiv de bucurie să vedem ce au făcut ceilalți, să luăm exemplele bune și să le ocolim pe cele rele.

Am făcut oare așa ceva? Ei aș. Noi…. Noi avem o clasă politică „responsabilă“ care nu acționează pompieristic și nici după ureche. Noi avem o seamă de „specialiști“ care știu ce trebuie făcut și chiar fac. E drept că nu prea le iasă lor ce trebuie, dar intenția contează.

Și pentru a fi credibil vin cu o serie de exemple mai mult decât edificatoare: Europa a introdus testarea gratuită în școli, pentru elevi și cadre didactice încă din primăvara anului trecut. Noi am încercat ceva prin decembrie, după vacanța forțată de două săptămâni, dar…„ghinion“; ba s-au terminat testele, ba le-au vândut părinții pe internet, ba au venit dezasamblate și nu a avut cine să le pună la un loc.

spot_img

Mai nou, „specialiștii“ au anunțat că nu mai fac teste elevilor pentru că s-a trezit nu știu cine să conteste o licitație, așa că…. „ghinion“ din nou. „Curat ghinion“ vorba lui nenea Iancu, pentru că Uniunea Europeană atenționează clar România:  STOP testelor antigen rapide ce NU sunt recomandate de Comisia Europeană. Poftim? Păi noi ce am folosit până acum? Măi, măi cât ghinion putem să avem…

Certificatul verde, o altă propunere a Uniunii Europene, aplicată se zice cu succes în țările UE, a devenit motiv de ceartă între politicieni; între putere și opoziție, între putere și putere, între putere și cetățeni. Oare putem trece această „neîmplinire“ a clasei politice tot la capitolul…„ghinion“? Tot aici ar trebui să intre și alte „succesuri“ ale „specialiștilor“ noștri, cum ar fi tratamentul ambulator, prin medicul de familie cu antivirale ori testarea gratuită.

Ghinion avem și noi, cetățenii care nu mai avem voie să purtăm un fular, o eșarfă ori o mască medicinală clasică, nu. Acum avem nevoie de FFP2, pe care o putem achiziționa la „modestul“ preț cuprins între 4 și 14 lei bucata. Ori 2 pe zi, ori 30 de zile….

Și pentru că tot am vorbit de „specialiștii“ în pixul cărora stă sănătatea noastră, să vă fac cunoștință cu ditamai colonelul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare din România. Îl cunoașteți deja? Eu nu cred. Conform site-ului știripesurse.ro, acesta ar fi declarat că „Ne vaccinăm DEGEABA, serurile au o eficiență mult redusă împotriva Omicron“.

Același Valeriu Gheorghiță care în toamna anului trecut, mai exact prin noiembrie, vorbind în cadrul unei conferințe de presă despre Bogdan Dragoteanu din Cluj-Napoca, un student care și-a văzut moartea cu ochii după ce s-a vaccinat cu serul Covid de la Pfizer, făcea următoarea afirmație: „miocardita afectează „cel puțin două organe… și inima și cordul”. Curat „ghinion“ pe capul nostru.

Suntem în fața valului 5 care a stat el ce a stat prin Europa și acum s-a gândit să vină și pe la noi. „În februarie am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi, iar copiii vor fi mai vulnerabili“, ne spun aceeași „specialiști“.

Nu spun că nu există acest virus; nu dau sfaturi să vă vaccinați sau să nu o faceți; nu sunt un Gică contra care caută un subiect de presă doar de dragul audienței. Sunt un simplu jurnalist care observă și consemnează declarațiile „specialiștilor“ noștri. Și după ce recitesc toate aceste declarații, nu pot decît să-l parafrazez încă odată pe nenea Iancu Caragiale: „Curat ghinion“.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei