fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Dosare penale, pentru delicte silvice, în Caraș-Severin

Peste 40 de controale au fost efectuate, în ultimele cinci zile, de polițiștii din Caraș-Severin, pentru a-i depista pe cei care încalcă legea privind tăierile sau transportul de material lemnos. Cele mai multe verificări, 37, au fost făcute pe drumurile publice; câte trei au fost pe cele forestiere și la depozite de lemne, iar una la o exploatare forestieră. În total au fost controale 64 de mijloace de transport și au fost date amenzi de 18.000 de lei, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

În urma verificărilor au fost constatate 3 infracțiuni prevăzute de Codul Silvic și 20 de contravenții, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei.

Ca măsură complementară au fost confiscați 100,82 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 25.000 lei, din care 99,20 metri cubi lemn de foc și 1,62 metri cubi cherestea.

De asemenea, în urma constatării a două infracțiuni de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente de transport prevăzute de lege, au fost indisponibilizate un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, și o remorcă, precum și volumul total de 43,49 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 10.000 de lei”.

Cele două transporturi au fost depistate la Bozovici, în 22 februarie, și la Moldova Nouă, în 23 februarie. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele și materialul lemnos au fost indisponibilizate, până la finalizarea cercetărilor.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei