fbpx
15.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

DSVSA Caraș-Severin își intensifică acțiunile de control

Pentru prevenirea toxinfecțiilor alimentare și a răspândirii pestei porcine africane, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a intensificat controalele în unitățile autorizate sanitar veterinar.

„Până la sfârșitul acestui an vom efectua controale nediscriminatoriu, la nivelul unităților autorizate și înregistrate sanitar veterinar. Vor fi verificate abatoare care sacrifică porcine, unități de tranșare, de procesare și depozite frigorifice. Controale vor fi și în carmangerii, măcelării, magazine alimentare, unități de alimentație publică, pensiuni care prepară și servesc hrană, unități de vânzare pește, cofetării, patiserii, depozite de legume fructe, unități de panificație“, a precizat directorul DSVSA Caraș-Severin, dr Pavel Borchescu.

Se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a menținerii lanțului termic, a proveninței alimentelor, etichetarea și marcarea produselor. „În timpul acestor controale, dacă vom avea suspiciuni vom recolta probe de alimente“, a mai adăugat dr Borchescu.

spot_img

Acesta a mai precizat că până la jumătatea lunii ianurie 2023, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Garda de Mediu și Poliția de Frontieră se vor efectua controale pe șoselele din Caraș-Severin pentru prevenirea traficului de animale vii, în special porcine, respectiv carne și produse din carne de porc și mistreț.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei