1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Dunca a bătut palma cu MaxAgro! Peste 20 de drumuri județene vor fi reparate!

MaxAgro se va ocupa în următorii patru ani de toate lucrările de reparație ce vor fi derulate pe drumurile județene din Caraș-Severin. Compania fraților Zifceak a câștigat licitația derulată de Direcția de Drumuri Județene pentru contractul privind repararea rețelei de drumuri aflate în administrarea DDJ. Contractul a fost semnat în prezența președintelui CJ, Romeo Dunca. Într-o primă fază vor intra în reparație 20 de drumuri județene.

După aproximativ 6 luni, a fost desemnat câștigătorul licitației contractului cadru pentru o perioadă de patru ani, contract ce are drept scop repararea drumurilor județene. Suma necesară pentru a face impecabile drumurile respective este mult mai mare decât cea de care dispune în acest moment Consiliul Județean, dar intervențiile punctuale, acolo unde degradările sunt mari, vor îmbunătăți starea lor, anunță reprezentanții forului județean.

spot_img

Drumurile județene care vor intra în reparații sunt:

 1. DJ 572 – Vermeș – Izgar – Limită jud. Timiș
 2. DJ 572 – Intravilan Berzovia
 3. DJ 585 – Intravilan Doclini
 4. DJ 585 – Biniș – Bocșa
 5. DJ 586 – Bocșa – Ocna de Fier (mici reparații)
 6. DJ 581 – Reșița – Lupac (mici reparații)
 7. DJ 683 – Zăvoi – Poiana Mărului (mici reparații)
 8. DJ 582 – Reșița – Prislop – Slatina Timiș (mici reparații)
 9. DJ 608A – Borlova – Muntele Mic (mici reparații)
 10. DJ 587 – Fârliug – Dezești
 11. DJ 587 – Brebu – Zorlențu Mare
 12. DJ 582A – Reșița – Târnova (asfalt)
 13. DJ 571C – Oravița – Ciclova Română
 14. DJ 571C – Potoc – Intersecție DJ 571
 15. DJ 573 – Oravița – Brădișoru de Jos (asfalt)
 16. DJ 571F – Intravilan Eftimie Murgu
 17. DJ 571B – Intersecție Gârbovăț – Dalboșeț – Șopotu Nou
 18. DJ 573A – Nicolinț – Rusova Nouă
 19. DJ 586 – Ocna de Fier – Intersecție Dognecea
 20. DJ 608C – Valea Timișului – Bolvașnița – Vârciorova

„De azi înainte, pentru următorii 4 ani și în limita sumei de 36.000.000 de lei, am scăpat de stresul și timpul pierdut cu licitațiile pentru fiecare sector de drum județean care trebuie reparat. Rămânem cu mai mult timp și mai multă energie pentru procedurile necesare modernizărilor de drumuri pe fonduri naționale și europene. Vom repara și moderniza în același timp infrastructura rutieră județeană.

La suma disponibilă în cont la DDJ de 4,5 milioane vom adaugă cele 3,44 milioane venite pe ultima rectificare bugetară. Avem economii substanțiale la salariile de la Direcția de Asistență Socială de unde vom transfera tot pentru drumuri o parte din sumă. La fel vom proceda și cu economia de aproximativ 2,2 milioane de lei din cele 5 alocate de către CJ pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al noului spital județean. În urma licitației corecte și a competiției date de cei 9 ofertanți, acesta s-a adjudecat la 60% din valoarea inițială. Economia merge tot la drumuri în una din următoarele ședințe de CJ.

Reprezentații MaxAgro ne-au asigurat că vor finaliza aceste lucrări în limita sumei alocate până la sfârșitul anului curent. Am lăsat la aprecierea MaxAgro prioritizarea lucrărilor, tocmai în considerarea expertizei dobândite de-a lungul timpului și ținând cont de distribuția utilajelor acestora în județ. Dat fiind faptul că această societate comercială a câștigat licitația pentru întreținerea și repararea mai multor drumuri naționale din județ, experiența acesteia va determina o optimizare a costurilor intervențiilor”, a precizat Romeo Dunca.

Conform președintelui CJ Caraș-Severin, tot anul acesta va avea loc și pietruirea drumului județean (de pământ) Naidăș-Petrilova, câștigat la licitație tot de către MaxAgro, urmând ca anul viitor tronsonul să fie asfaltat. „De asemenea, proiectarea la DJ 571 Oravița – Moldova Nouă este în grafic și estimăm începerea procedurii de licitație pentru execuție încă din aceasta iarnă”, mai anunță Romeo Dunca.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

 1. Domnule Dunca va invitam la o plimbare pe traseul Șopotu Nou -Stancilova-Carbunari-Sasca Montană să vedeți și Dvs condițiile în care circulăm,demne de vremurile în care trăim,și totodată să vedeți cât de mult s-au îmbunătățit după promisiunile electorale ale Dvs și celor care au fost doar in campanie și atât pe zona noastră!

 2. Nu știu alte drumuri, dar pe Bocșa-Ocna de Fier nu se rezolvă nimic cu mici reparații. Astfel de lucrări au mai fost făcute, uneori chiar ceva mai mult decât „mici” și nu țin, probabil din cauza terenului. În consecință se cere o lucrare mai amplă, altfel lăsați-vă păgubași, nu vă mai faceți că lucrați pentru a avea de unde deturna niște bani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei