fbpx
3.2 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Dunca îl somează pe Iohannis: Președintele nu mai are voie să greșească!

 

Degradarea vizibilă a scenei politice, prin comunicarea defectuoasă de tip „ba pe-a mătii“ în care sunt dezbătute subiectele de interes la nivel parlamentar cât și criza guvernamentală ce se adâncește cu fiecare zi ce trece, i-a făcut pe mai mulți lideri politici și conducători de administrații să reacționeze în aceste zile.

Dacă ieri prezentam poziția primarului Reșiței Ioan Popa, cel care i-a cerut președintelui Iohannis o implicare activă și urgentă în deblocarea crizei politice de la nivel guvernamental, astăzi este rândul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, să puncteze câteva aspecte care ar trebui urmărite de șeful statului în perioada următoare dar și să lanseze câteva teme în spațiul public.

Cîțu a greșit sau USR-PLUS a greșit? Acum nici nu mai contează… Președintele nostru însă, dl Iohanis, nu mai are voie să greșească.

Puneți pe domnul Ciucă premier sau pe domnul Bolojan dacă poate fi convins. Lăsați-i pe Cîțu si pe Orban să se confrunte in mod liber la alegerile de la sfârșitul lunii și să ne vedem de lucru. Sunt atâtea de făcut…

Să aprobăm PNRR-ul și să  mergem mai departe cu alianța noastră de care inițial s-au speriat cei din PSD.

Altfel aceștia vor culege roadele încă din prima ședință a guvernului minoritar care va trebui zi de zi cu compromisuri  susținut. De fapt le culeg deja din plin…“, afirmă președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cel care este și vicepreședinte al filialei PNL Caraș-Severin.

Dunca, conștient de riscul care paște finanțarea proiectelor! 

Din ce înțelegem, Dunca e conștient de riscurile care derivă odată cu lipsa de susținere a unei majorități pentru guvernarea de dreapta, ba mai mult trage chiar un semnal de alarmă asupra faptului că în acest moment PSD-ul, care joacă într-o cheie diplomatică întreaga stare de fapt, rămâne partidul care își consolidează zestrea electorală, în vreme ce PNL prin acțiunile „guwernului meu“ depunctează în urma scandalului iscat în (fosta) coaliția de guvernare, de unde useriștii au abdicat.

Părerea mea e că, privind lucrurile cu detașare, dar în ansamblul lor, după crearea acestei noi alianțe de conjunctură , chiar și AUR, girat fiind pe scena politică chiar de USR PLUS, a reușit să facă o figură bună. Și nu uitați că tot ce se întâmplă chiar acum în fața noastră, toate acestea îmbrânceli, trageri de scaun și de preș, acreditări și discreditări, vor cântări în economia viitoarelor alegeri, unele care s-ar putea să fie programate mai repede decât își închipuie mulți…

Citește și Primarul Reșiței cere ACUM implicarea Președintelui Iohannis în deblocarea crizei politice!

Sergiu TABAN

1 COMENTARIU

  1. „Președintele nostru însă, dl Iohanis, nu mai are voie să greșească.“, afirmă președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca

    Care greşeală?
    Cea din 2014 (când a trecut de la FDGR la PNL) sau cea din 2021 (când s-a vaccinat)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei