fbpx
10.7 C
Reșița
luni, 04 martie 24

După 2 ani de negocieri, Goruia va avea acces la fibră optică

În România anului 2023, este un lucru normal să ai acces la apă, canalizare, telefonie și internet și asta pentru acest lucru se întâmplă în mai toate localitățile țării și implicit în Caraș-Severin. Au înțeles și autoritățile, atât cele centrale cât și cele ale administrației locale.

Proiecte de alimentare cu apă, extinderea acestora, stații de epurare, canalizări, asfalt, trotuare și cam tot ceea ce ar fi nevoie pentru un trai civilizat. România are la ora actuală peste 18,5 milioane de conectări la internet, la o populație ce depășește cu puțin 19 milioane de locuitori. Parte dintre aceste conexiuni sunt însă slabe, cu viteză mică și nu sunt însoțite și de televiziune prin cablu ori telefonie fixă.

Acesta este motivul pentru care edilul comunei Goruia, Răzvan Văcărescu se chinuie de doi ani de zile să determine o firmă de profil să se îndrepte și către oamenii din localitățile Goruia și Gârliște:

„De doi ani de zile am dus tot felul de tratative, am avut întâlniri cu cei din conducerea firmei, le-am oferit și ajutor pentru săparea șanțurilor, cu aprobarea Consiliului Local, desigur, și, în sfârșit, am reușit. Dacă în Goruia, locuitorii au acum acces la televiziune prin cablu și internet la jumătate de preț față de cealaltă firmă care deținea monopolul în localitate, foarte curând se vor bucura de această facilitate și cei din Gârliște“, a declarat, pentru Reper24, primarul comunei, Răzvan Văcărescu.

Edilul a mai precizat că a strâns și semnături de la majoritatea celor aproximativ 600 de locuitori ai comunei pentru a-i determina pe cei din conducerea firmei să vină și la Goruia.

Suntem probabil printre ultimele comune din Caraș-Severin care am reușit acest lucru. Motivul este că sunt puțini abonați, a fost multă săpătură de executat, iar terenul este destul de accidentat și de greu de săpat și de introdus cablul în subteran. Încă se mai lucrează și sper ca în cel mai scurt timp toți locuitorii din comuna noastră să poată beneficia de această utilitate“, a mai declarat primarul din Goruia, Răzvan Văcărescu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei