fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

După 20 de ani… Bolvașnița revine

„După 20 de ani“ pare să facă referire la un roman de Alexandre Dumas, un roman de capă și spadă cu lupte pentru cavaleri, regi și regine. Nu e deloc așa; cei 20 de ani din titlul nostru reprezintă vechimea drumului județean DJ 608C, un drum de doar 3,5 km ce face legătura dintre localitățile Bolvașnița și Vârciorova, drum care a trecut recent printr-un proces de reparare.

Am simțit pe pivoții și bieletele propriei mașini ce a însemnat acest… hai să-i zicem drum; am aflat fără surprindere că cetățenii celor două localități cărau piatră amestecată cu pământ cu remorca tractorului ori cu căruțele pentru a astupa (parțial), gropile din ceea ce cu greu putea fi numit carosabil.

Când trebuie să criticăm o facem fără rezerve, indiferent despre cine este vorba; coleg de partid sau opozant politic. Tot așa, atunci când cineva merită laude, le va primi din partea noastră, a administrației locale și a cetățenilor din cele două localități, Bolvașnița și Vîrciorova. Locuitorii sunt forte fericiți și mulțumiți de calitatea lucrărilor la acest drum. Nu e o cârpeală, ci un covor asfaltic nou“, a precizat pentru Reper24 primarul comunei Bolvașnița, Petru Mihăilescu.

Acesta a mai adăugat faptul că președintele Romeo Dunca a fost personal să vadă stadiul și calitatea lucrărilor.

Drumul de beton dintre Bolvașnita și Vârciorova nu a mai fost reparat de 20 de ani. Era nefiresc să acoperim spărturi în beton cu petice de asfalt. Covorul turnat zilele trecute pe cei 3 km de drum degradat va rămâne funcțional în condiții decente pentru alți 10 ani. Timp în care în următorii 2 ani, noi, apoi cei care vor urma, vom și vor căuta și găsi soluții pentru problemele mai grave ale drumurilor din județ. Acolo unde, spre diferența de Vârciorova, unde drumul avea structura de rezistență, există doar pământ. Și unde costurile de modernizare nu pot fi susținute de la bugetul județean“ a afirmat Romeo Dunca.

„Un alt lucru bun e că, în vizita de lucru din șantier, printre utilajele constructorului, am schimbat câteva impresii binevenite și cu primarul PSD din comună. Mulțumim pe această cale consilierilor locali PNL și cetățenilor din comună care s-au lăsat convinși de bunele noastre intenții și ne-au votat la CJ“, a mai adăugat președintele forului județean, Romeo Dunca.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei