28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

După 5 ani de activitate, ATOR Banatul de Munte pleacă la un nou drum!

Orice poveste poate avea un nou început! După 5 ani de proiecte frumoase ce au prins contur sub părinteasca îndrumare a celui care cu dragoste, răbdare și grijă a țesut aripile tinerilor din ATOR Banatul de Munte, părintele Mihai Ciucur a decis că a venit vremea să predea ștafeta.

Le-a creionat drum, a bătătorit poteci, iar acum a hotărât că e timpul să dea credit tinerilor și să se retragă din frumoasa misiune. Astfel că, întâlnirea anuală a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, eveniment care a reunit adolescenți și tineri de pe întreg cuprinsul Eparhiei Caransebeșului, a avut o semnificație aparte. După mai bine de 5 ani de la constituire asociația nu doar că a dobândit personalitate juridică, ci primește în rândurile sale tineri noi, dornici de misiune și voluntariat în Biserică.

„Pentru mine personal este un moment de nostalgie și emoție pentru că am investit mult în această lucrare frumoasă ATOR Banatul de Munte, iar astăzi a sosit vremea ca roadele muncii mele din acești ani să preia această lucrare, această misiune importantă, desigur cu promisiunea că ori de câte ori voi fi alături de ei și îi voi sprijini în continuare”, au fost cuvintele părintelui Mihai Ciucur.

spot_img

Întâlnirea de vineri, la care au participat 50 de tineri cu vârste între 14 și 22 ani din mai multe localități ale județului, a debutat cu o slujbă de binecuvântare, în biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Moniom, satul unde în toți acești ani s-au realizat numeroase proiecte frumoase, slujba fiind săvârșită chiar de părintele lor, preotul Mihai Ciucur.

Am săvârșit atât o rugăciune de mulțumire pentru cei peste 5 ani de ATOR Banatul de Munte, cât și rugăciuni de binecuvântare pentru acest nou început”, a subliniat părintele din Moniom, care este și coordonator al Departamentului de Tineret al eparhiei.

După ce tinerii au luat masa împreună, întâlnirea a continuat la sediul Centrului de Tineret Moniom, acolo unde a avut loc ședința de constituire a asociației prin depunerea de adeziuni de către toți tinerii prezenți.

Identitate juridică și conducere de sine stătătoare

Asociația funcționează sub forma unui ONG în subordinea Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului și are un Consiliu Director format din cei trei membri fondatori: Anita Radics – președinte, George Lăpădat – vicepreședinte și Mihail Cincheză – secretar.

După 5 ani de rodnică activitate în eparhia Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte pleacă la un nou drum, cu identitate juridică și conducere de sine stătătoare, cu o bogată experiență și mult entuziasm, dar, mai ales, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, Cel care a fost, este și va rămâne în mijlocul tinerilor care Îl iubesc și ascultă voia Sa”, a declarat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

Totodată au fost stabilite departamentele asociației și coordonatorii acestora, iar în cea de-a doua parte a întâlnirii a fost stabilit programul și activitățile viitoare ale ATOR Banatul de Munte.

Întâlnirea aceasta este povestea unui nou început pentru asociație, deoarece pe lângă faptul că de acum încolo tinerii dobândesc o identitate juridică proprie, au o conducere  pe care ș-au ales-o, întâlnirea fiind o predare de ștafetă. Le dăm credit tinerilor spre a continua această poveste frumoasă a ATOR Banatul de Munte.

Am toată încrederea că tinerii noștri au deja maturitatea și experiența necesară ca să ducă ATOR Banatul de Munte pe această linie, ștacheta este foarte sus și să continue să desfășoare proiecte frumoase pentru copiii și tinerii din Caraș-Severin”, le-a transmis părintele Mihai Ciucur tinerilor de la ATOR Banatul de Munte.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei