fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Elena Amzoi, directorul DGASPC, retrogradată ca debutant la Resurse Umane!

UPDATE: Președintele Romeo Dunca a confirmat pentru Reper 24 că decizia de retrogradare a Elenei Amzoi este legată de pierderea fondurilor europene, acesta afirmând că ar fi vorba de „amatorism în desfășurarea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene urmate de rezilierea contractelor”.

În plus, Dunca vorbește și de neglijența repetată în rezolvarea sarcinilor de serviciu, făcând referire, printre altele la nerecuperarea prejudiciului cauzat de un angajat de la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Elena Ardelean” de la Oravița, care în perioada 2015 – 2018 ar fi absentat nejustificat de la lucru.

……………………………..

Știrea inițială

Schimbare la vârful Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin. Romeo Dunca a decis mutarea directorului Elena Amzoi la Serviciul de Resurse Umane. Mai mult decât atât, aceasta este retrogradată din funcția de director executiv gradul II în funcția publică de execuție de inspector, clasa I, gradul profesional debitant.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a semnat o dispoziție privind mutarea temporară a Elenei Amzoi la Resurse Umane, începând de astăzi până cel târziu pe data de 5 decembrie, perioadă în care se va desfășura „cercetarea administrativă a funcționarului public în cauză pentru a se evita influențarea de către aceasta a procedurii disciplinare avute în vedere”.

În dispoziție nu este menționat motivul deciziei, dar acesta este cel mai probabil legat de nemulțumirea președintelui Dunca cu privire la pierderea unor fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce vizau închiderea unor centre de plasament și înlocuirea acestora cu case de tip familial. Contractele de finanțare au fost semnate anul trecut, iar lucrările ar fi trebuit finalizate până în decembrie 2023. Până acum însă nu s-a reușit demararea proiectelor, motiv pentru care în ultima ședință a forului județean s-a și votat încetarea contractelor de finanțare.

Din datele pe care Reper24 le deține, ex-directorul executiv Elena Amzoi consideră măsura un abuz al conducerii Consiliului Județean Caraș Severin și cel mai probabil contesta decizia.

Dispoziția poate fi atacată la Tribunalul Caraș-Severin în termen de 30 de zile.

 

Karina TINCUL

5 COMENTARII

  1. La casele de tip familial nu ar mai fi putut suge bani la fel de usor , mă refer inclusiv firmele parazite ( căpuşe ) de ,, aşa zisă pază şi protecție ” , care chipurile ,, păzesc beneficiarii serviciilor „…

  2. ,, Firme ” ( societăti comerciale ) de aşa zisă pază şi protecție aparținând în marea lor majoritate securiştilor ( proveniți din ,, aparatul de stat represiv şi criminal – mafiot ” , precum din M.A.I. / SERVICII SECRETE , mai puțini din zona Ministerului Apărării Naționale / armatei ) şi interlopilor respectiv mafiilor de partid/e !

  3. ,,Dunca&company” declanșează un nou caz Staicovici. După ce s-a certat cu tot consiliul udețean, cu Marius Isac, Staicovic acum urmează Amzoi.,,Dunca&company” uită că la proiectele în derulare consiliul județean folosește banii celor care participă la proiect și î participanții primesc banii după 7-8 luni de zile. Sau poate trebuie să ia banii DGASPC pentru salariile din consiliul județean ( nu mai au bani pentru salarii pe lunile noiembrie și decembrie). Să caute în curtea proprie și pe la AJPIS incompetența și să rezolve acolo problemele că asistența socială este bună în județ (cum a spus prefectul și chiar Dunca -după controalele din ,,azilele groazei”. Oare acest consilier Florescu nu a fost angajatul DGASPC din anul 2019? Prea mare coincidența și poate este o răzbunare personală. Jos labele de pe județul nostru, lasă-ne munții și fă taxi cu elicopterul pe la nunțile romilor.

  4. Referitor la decizia de retrogradare pentru pierderea unor proiecte: oare primăriile care au pierdut proiecte că nu au fost aprobate sau nu au fost bani și-au retrogradat angajații? motiv pueri, nu suntem copii.Dunca lasă certurile, vendeta unor subalterni de ai tăi și măcar lasă județul cum l-ai găsit. Oricum peste câteva luni o să pleci bifând 4 ani de ceartă și scandal.

  5. Am încercat să comentez și pe Caon.ro dar se pare că ziarul s-a poziționat de partea lui Dunca. Păcat, credeam că este presă liberă și echidistantă. ce naiv am fost

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei