fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Cel mai mare proiect educațional al Episcopiei Caransebeșului, prezent în „inima” a sute de copii din Banatul de Munte!

Cel mai mare program educațional de pe cuprinsul județului, aflat sub aripa Episcopiei Caransebeș, care a însumat 13 tabere de vară, a atins anul acesta pragul participării a 620 de copii și tineri care s-au bucurat nu doar de componenta educațională, ci și de cea duhovnicească, ziditoare de suflete.

Pe lângă componenetele amintite, participanții cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, proveniți din 33 de comunități urbane și rurale din Caraș-Severin, s-au bucurat și de o componentă culturală pentru că, după cum ne-a dezvăluit părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei, în fiecare Tabără din Inima Satului sau a Familiei au avut loc seri de tradiții populare, seri folclorice, într-un cuvânt seri cu caracter artistic.

Proiectul a fost unul tridimensional, aici adăugându-se și componenta de socializare și de joc, pentru că au nevoie și de asta, reușind și în această vară să le oferim copiilor un context în care să lase în plan secundar tehnologia și telefoanele.

Aș mai adăuga și atelierele pentru părinți, care au completat parteneriatul din comunitățile gazdă: biserică – autorități locale – școală.

La modul general, impactul, în cel de-al cincilea an de desfășurare, a fost cel mai mare dintre toți anii pentru că am simțit o implicare superioară din partea tuturor factorilor implicați, foarte multe cadre didactice, preoți și mulți părinți, care au venit alături de noi din comunitățile gazdă”,a menționat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului pentru Tineret și coordonator al taberelor.

De amintit este și un alt eveniment major al verii, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, care a avut loc la Reșița în perioada 18-20 iulie și care a reunit peste 300 de tineri. „Se poate spune că Departamentul de Tineret al Episcopiei, împreună cu ATOR Banatul de Munte au ajuns cu proiectul educațional „Împreună pentru copiii noștri” la aproape 1.000 de copii din județul Caraș-Severin”, a mai afirmat părintele Ciucur.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei