fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Elevi din Timiș și Caraș, la un festival în grai, în premieră la Nădrag

Prima ediție a unui concurs interjudețean de recitare în grai și-a desemnat zilele trecute câștigătorii. Desfășurat în localitatea Nădrag, din județul Timiș, festivalul de poezie dialectal-bănățeană „Dulce Grai” a reunit 71 de elevi din județele Timiș și Caraș-Severin. Marele premiu al festivalului a fost acordat unei eleve de clasa a VIII-a, Maria Marinescu, de la Școala Gimnazială Bethausen, Timiș, cu poezia „Suflet Drag”, scrisă de poeta cărășancă Dorina Șovre. Eleva a fost coordonată de profesoara Ramona Escariu.

Evenimentul desfășurat în județul vecin a fost organizat de Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” din Nădrag, în colaborare cu Centrul Cultural Carașul din Grădinari, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Nădrag și Casa Orășenească de Cultură Bocșa.

Programului festivalului a fost întregit de un spectacol de muzică populară bănățeană suținut de îndrăgiții interpreți Ramona Miheț, Dorin Biriș Coșbuc și Denisa Gavriluț Pîrvoni, dar și de un moment de poezie în grai al inițiatorului proiectului, Alexandru – Florin Murgoi.

Festivalul s-a bucurat de prezența bocșanului Dan Liuț, președintele Asociației scriitorilor în grai din Banat, fiind unul dintre jurați, alături de: Sergiu Boian, Anca Codruț, Iulius Andrei, Nicolae Preda, Alina Crăciun, Adrian Gerhard și Cumbria Moatăr.

Premiile I, la fiecare dintre secțiuni, au fost obținute de elevii timișeni astfel:

Secțiunea preșcoplar: Eva Gogîltan, grupa mare grădinița PN Știuca;

Secțiunea CP, I, II: Aurora Gogîltan, clasa a II-a – Școala Gimnazială Știuca;

Secțiunea III, IV: Denisa Oprișoni, Școala Gimnazială nr.4 Lugoj;

Secțiunea V, VI: Flavian Isfan, Școala Gimnazială nr.2 Lugoj;

Secțiunea VII, VIII: Ioana Anastasia Szigeti, Școala Gimnazială Mașloc;

Secțiunea Liceu: Ionela Goia, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” Lugoj.

Cei mai buni recitatori au fost răsplătiți cu premii constând în diplome și medalii.

foto: Elena Maria Neamțu

Elena FRANȚ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei