fbpx
0.7 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Elevii reșițeni au demonstrat că știu cum să facă față bullying-ului!

„Cum să facem față bullying-ului” este unul dintre proiectele consacrate implementate de către Asociația Maxwell România, pentru creșterea stimei de sine și prevenirea bullying-ului în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu din mai multe judeţe ale ţării, precum şi din Caraș-Severin.

În cadrul proiectului a avut loc, în Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița, un concurs în care elevii și-au exprimat, într-o formă de comunicare artistică, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu bullying-ul și cyberbullying-ul.

Este un eveniment care se încadrează în seria evenimentelor pe care le derulăm în cadrul proiectului „Cum să facem față bullying-ului”, care este un proiect consacrat al Asociației Maxwell România și pe care l-am derulat în mai multe localități din mai multe județe ale României.

spot_img

Ne-a făcut o deosebită plăcere să vedem copii atât de bine pregătiți, inspirați în ceea ce privește tematica acestui proiect al nostru și pe mine, ca manager al Asociației Maxwell, mă bucură și mă încântă și mai tare ideea că acești copii au înțeles ce înseamnă bulliyngul și cum să-l contracareze, cât de important este să fim o echipă, să fim uniți unii cu ceilalți, mai ales atunci când cineva din afară, cum este un agresor de tip bullying, încearcă cumva să intervină”, a declarat Florin Băcioiu, managerul proiectului.

Comisia de evaluare a fost formată din reprezentanţi ai Asociației Maxwell, instituţiilor partenere, precum și specialiști din domeniile de concurs. Concursul a fost sponsorizat de EU.TRA.LOG.REMI.

Cred că este un eveniment foarte bine venit în școli pentru că arată implicarea atât a elevilor, cât și a profesorilor, iar noi ca societate comercială am considerat că merită să dăm niște premii pentru școlile respective, pentru că fac un pas mare în lupta împotriva bullyingului. Cred că fiecare școală a avut un program extraordinar, copiii au fost foarte expresivi, se vede că au muncit mult pentru a sublinia cât de mult rău poate face bullying-ul în viața lor, atât în viața lor de zi cu zi, de la școală, cât și în viața privată”, a precizat Mirela Ciobanu, din partea societății EU.TRA.LOG.REMI.

Parteneri ai proiectului:

– Inspectoratul Școlar Județean Caraș – Severin

– Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița

– Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița

– Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița

– Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița

– Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița

– Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”… să fim uniți unii cu ceilalți, mai ales atunci când cineva din afară, cum este un agresor de tip bullying, încearcă cumva să intervină”,”

    Corect!

    Când acel ”cineva din afară … agresor de tip bullying” poate fi un ”reprezentant” ai instituțiilor statului (”milițian”, psiholog-pisălog, DGASPC, etc. ”trimis” de ”onorata instanță”) dispuse și entuziaste să se amestece (nepoftite) în treburile și viețile altora (gratis sau din interes patrimonial), cum se tratează (cu) asemenea personaje?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei