fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Percheziții ale DNA la sediul ANPC

Procurorii anticorupție au făcut miercuri dimineața percheziții, la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Din primele informații, anchetatorii verifică biroul directorului general și al unui șef de serviciu. Procurorii DNA fac percheziții la biroul directorului general Silviu Paul Anghel, dar și în cel al unui șef de serviciu. Anchetatorii fac verificări în legătură cu fapte care s-ar fi petrecut din 2018 până în prezent și care vizează activități de control.

Referitor la aceste percheziții, ANPC a transmis un comunicat în care se precizează:

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, la sediul central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției nu face niciun fel de comentariu referitor la această situație.

Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituției se defășoară sub semnul repectării prevederilor legale, integrității și toleranței zero față de corupție. În acest context, întregul personal al ANPC este la dispoziția DNA și oricăror alte instituții ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalității și stabilire deplină a adevărului“.

La rândul său, directorul ANPC Horia Constantinescu a oferit câteva răspunsuri și jurnaliștilor prezenți la sediul instituției:

„Eu, din punctul meu de vedere, de-a lungul anilor am avut foarte multe de învăţat. Este unul dintre cei mai vechi comisari, pentru că a fost la un moment dat şi comisar. Cu siguranţă, lucrurile vor fi transmise exact aşa cum vor evolua. Niciodată nu am primit vreo plângere îndreptată împotriva lui”, a declarat Horia Constantinescu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Sursă foto: digi24.ro

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei