5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Facilități pentru turiști! Primarul Gheorghe Coilă vrea asfalt spre satul Lindenfeld

Comuna Buchin, învecinată la nord cu municipiul Caransebeș, are în componență 5 localități: Buchin – reşedinţă de comună şi satele Poiana, Prisian, Valea Timisului si Lindenfeld ca localităţi aparținătoare.

Deși și-a păstrat câte ceva din frumusețea satului cărășean autentic, comuna s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani, grație proiectelor derulate de administrația locală. Despre stadiul și modul în care se derulează investițile, ne-a oferit lămuriri primarul comunei, Gheorghe Coilă.

Prin PNDL am trei proiecte în derulare. Am asfaltare străzi în localitatea Valea Timișului realizată în  proporție de 85-90%. Am depus o tranșă din partea Ministerului Dezvoltării.

spot_img

Am lucarea de asfaltare străzi în localitatea Poiana, la care sunt realizate doar rigolele pentru scurgerea apelor pluviale. La acest proiect am achitat doar o sumă de bani, în jur de 6 miliarde de lei vechi, din partea Guvernului României.

Mai am lucrarea de canalizare la care mai este necesară doar postarea stației de epurare în localitatea Poiana”, a declarat primarul comunei Buchin.

O altă veste bună petru localnicii centrului de comună vine din partea administrației locale și vizează realizarea pavajului întregii localități Buchin.

Am avut de executat în urma calamităților de anul trecut din iunie un pod luat de ape, în extravilanul localității Poiana, făcea legătura cu drumurile agricole de la terenurile cetățenilor, peste râul Valea Mare, realizat la ora actuală. Valoarea lucrărilor a fost în jur de 2,6 miliarde de lei.

În localitatea Buchin facem pavajul centrului civic, după care va urma, în cursul anului viitor, să realizăm pavajul întregii localități”, a declarat primarul comunei cărășene, Ghoerghe Coilă.

Totodată, au fost realizate lucrări de reabilitare pe drumul care face legătura între localitatea Poiana și satul părăsit Lindenfeld pentru ca turiștii care doresc să viziteze satul și zona pitorească să aibă acces. Primarul Gheorghe Coilă a precizat că intenționează să depună un proiect de asfaltare al drumului respectiv pe Programul de finanțare „Anghel Saligny”.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei