5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Un acoperiș deasupra capului pentru Marian! „Orice mână de ajutor este binevenită”

Reprezentanții asociației Acasă în Banat derulează un nou proiect în județul Caraș-Severin. Aceștia și-au propus să dea o mână de ajutor unui bărbat din satul Iaz. Iar pentru ca Marian să aibă un acoperiș deasupra capului înainte de venirea ierii, fac apel și la voluntari și oameni dispuși să ajute. Fiecare cu ce pot.

Povestea lui Marian pare desprinsă dintr-un film: crescut la casa de copii, a trăit mulți ani pe străzile din Caransebeș, apoi s-a stabilit în satul Iaz, unde este cunoscut de toți sătenii ca un om bun și muncitor. Nu are o educație, nu are familie și nici casă. Lucrează cu ziua pe unde apucă și mult timp a locuit prin case părăsite. Din banii strânși de el, și-a cumpărat o rulotă veche, iar familia Naia a avut milă de el și l-a lăsat să locuiască în spatele grădinii. Dar pentru că timpul a trecut și rulota s-a deteriorat tot mai mult, s-au hotărât să-i ridice o căsuță mică. Vara asta s-au adunat împreună cu câțiva băieți din sat și au reușit să o ridice, dar mai este de lucru la ea și nu are cine să o termine, pentru că oamenii sunt plecați la muncă în Germania.

Ne-am propus să o terminăm noi și să îl mutăm pe Marian în ea înainte să vină iarna. La 43 de ani, singur, după o viață chinuită, să aibă și el un acoperiș deasupra capului. Casa lui.

spot_img

Așadar, sâmbătă, 16 octombrie 2021, mergem în localitatea Iaz, lângă Caransebeș, pentru a-i da o mână de ajutor lui Marian și să îl mutăm la casa lui”, transmit cei de la Acasă în Banat.

Aceștia și-au propus printer altele să: construiască acoperișul clădirii, un mic pridvor și un șopru de lemne, să monteze ușa și fereastra, să tencuiască pereții, să pună la punct instalația electrică și să doteze căsuta cu o sobă, frigider și mobile.

Materialele necesare: 6 grinzi 10x10x6m, 6 grinzi 10x10x4m, 6 grinzi 10x10x3m, 20 plăci OSB 10 mm 2,5×1,25 (tavan interior, frontoane, închidere pridvor), scândură – 1 mc, vată sticlă – 2 role, scoabe 10 bucăți, holsuruburi 150-200mm – 30 bucăți, lăteți – 100 metri liniari,  linoleum 4×3 m, sobă + accesorii (cos de fum, coturi 2 bucăți, burlane 3 bucăți), o ușă metalica 200/202x88cm, o fereastră termopan 146x116cm,  4-5 saci adeziv polistiren, polistiren expandat 5 cm, 30 m2 (6 pachete), colțare 4×2=8m, profil pentru soclu 14 m, o rolă plasa fibră de sticlă.

Voluntarii care doresc să ni se alăture sunt rugați să ne contacteze. Cei care doresc să sprijine construcția căsuței o pot face cu donații de bunuri și materiale disponibile din listă sau prin transfer bancar cu specificația „pentru Marian din Iaz”:

Asociatia Acasa in Banat

Banca Transilvania:

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

OTP Bank:

Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091”, precizează cei de la Acasă în Banat.

Iar primele ajutoare nu au întârziat să apară. La Iaz au fost deja aduse primele materiale (plăcile OSB, fereastra), a fost cumpărată soba, ușa și un linoleum.

Câțiva meșteri și baieti din sat au anunțat că vor să vină să dea o mână de ajutor. Ne pregătim să-i aducem lui Marian mobila și obiecte de uz casnic de care are atâta nevoie. Reacția lui? Abia își stăpânește bucuria și încă nu îi vine să creadă că va avea, cu adevărat, casa lui.

Sperăm ca sâmbătă să nu plouă ca să putem lucra cu spor! Mulțumim tuturor celor care au donat și ne-au susținut până acum! Cei care vor să participe ca voluntari să ne anunțe pentru că orice mână de ajutor este binevenită”, mai transmit reprezentanții asociației Acasă în Banat.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei