fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

În drumul lor spre libertate și lumea civilizată, transfugii folosesc România doar ca țară de tranzit

În ultima perioadă s-au înmulțit tentativele de trecere a frontierei de stat a României. Este vorba de transfugi în căutarea unui loc de mai bine pentru ei în lumea civilizată. Ei folosesc România doar ca țară de tranzit în tentativa lor de a ajunge în special în Germania și Franța.

Poliţiştii de frontieră au depistat cincisprezece cetăţeni din Afganistan și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un automarfar încărcat cu electrocasnice.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat ieri, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, electrocasnice pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, solicitanți de azil în România.

In ultimele 24 de ore, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de frontieră, în zona adiacentă terminalului marfă de pe sensul de ieșire, nouă persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan și Algeria, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei