fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Felix Borcean: „Avem prea multe licențe pentru taximetrie“

O parte a taximetriștilor din municipiul Caransebeș s-au arătat nemulțumiți de o hotărâre a Consilierilor Locali prin care era stipulat ca taximetriștii să folosească la transportul călătorilor mașini cu o vechime mai mică de 10 ani.

Aceștia au solicitat și au obținut o întâlnire cu edilul Felix Borcean: „Mi-au solicitat să le aprob o prelungire a termenului la 15 ani și mi-au dat exemple de alte localități precum Reșița și Timișoara, unde vechimea taximetrelor este de până la 15 ani. Am să solicit aleșilor locali să modifice durata de folosință a unei mașini care face taxi și dacă dumnealor vor fi de acord, eu nu am nimic împotrivă“

O altă problemă ridicată la întâlnirea cu primarul municipiului Caransebeș a fost numărul insuficient de locuri de parcare pentru cei cu licență de taximetrie. „Normativele spun că în Caransebeș ar trebui să avem, raportat la numărul de locuitori, cel mult 80 de licențe de taxi. Ori în municipiu funcționează la această oră de 3 ori și ceva mai multe taximetre decât prevede legea, iar acest lucru nu mi se pare normal“ a mai spus primarul Felix Borcean.

spot_img

În condițiile legi ar trebui să fie 4 taxiuri la o mie de locuitori, iar în Caransebeș există la această dată 260 de licențe de taximetrie la o populație estimată de 20 – 21 de mii de locuitori.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei