Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a devenit în ultima perioadă un etalon în ceea ce privește modernizările efectuate, în privința dotărilor cu aparatură și a cabinetelor de ambulatoriu deschise în incinta spitalului.
Posibilitatea de transformare a unității sanitare a fost posibilă pe de o parte datorită managementului care a trecut în ultimii ani de la o datorie de 15 milioane de lei la profit. Pe de altă parte, edilul municipiului, Felix Borcean a apreciat „finanțările tot mai generoase“ primite de către spital, pe filiera guvernamentală.
Prezent la inaugurarea lucrărilor de modernizare a secției Interne din incinta spitalului, edilul Felix Borcean a vorbit și de următoarele proiecte ce se vor derula la unitatea sanitară:
„Recent am primit o finanțare pentru reparații și dotare cu aparatură; nici nu știu ce alte proiecte ar mai putea fi făcute, în afara celor aflate în derulare sau la care se lucrează deja. În prezent avem aparatură modernă în toate secțiile. În plus, prin această finanțare de 4 milioane de lei vom mai primii și alte finanțări.
De asemenea, există această perspectivă de reabilitare a spitalului din Caransebeș, atât în interior, cât și în exterior. În rest, cred că toate secțiile arată bine și foarte bine“, a afirmat primarul Felix Borcean.
Referitor la secția externă a municipalului din Caransebeș, spitalul Bora, aflat în centrul municipiului, edilul a precizat:
„Spitalul Bora, cel care găzduiește secția de pneumo-ftiziologie, este un spital vechi; în noul proiect de reabilitare a spitalului din Caransebeș există și această dorință și nu numai dorință, de a construi un corp nou în incinta unității sanitare, dar separat de corpul principal, iar secția să fie adusă în acest corp nou de clădire“.
Sursa de finanțare pentru ridicarea acestui corp nou de clădire o reprezintă banii europeni alocați prin PNRR, iar primarul Felix Borcean speră să se ajungă la acest proiect în 2-3 ani de zile.
Dan AGACHE