fbpx
10.7 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Festivalul minorităților ETNICA 2022, ziua a doua

În aceeași locație binecunoscută reșițenilor, la Șură, se va desfășura astăzi a doua zi a festivalului Etnica, cu participarea minorităților cehă, maghiară și sârbă, cu sprijinul Uniunii Cehilor din România, a Asociației Platanus și a Uniunii Sârbilor din România.

De la prima oră (10) și până la închiderea zilei (23), zona de ospăț va cuprinde preparate culinare cu vânzare, asigurate de către producătorii locali și din alte regiuni ale țării. În „Pădurea fermecată“ teatrul DA va oferi celor mici, în intervalul orar 17 – 20 mai multe ateliere de creație, facepainting, personaje din basme și alte surprize pe scena amenajată pentru prichindei, toate la umbra copacilor.

Gurmanzii și iubitorii preparatelor culinare specifice acestor etnii, vor avea la dispoziție, între orele 19 și 22, o zonă de degustare, unde vor putea asista la o prezentare gastronomică și degustare de preparate tradiționale cehești din zonele: Sumița, Bigar, Sfânta Elena și Gârnik, dar se vor putea delecta și cu un gulaș, preparat și oferit de minoritatea maghiară reprezentată de Asociația Platanus.

Programul celei de a doua zi a festivalului Etnica 2022 mai cuprinde o expoziție pictură IOSIF MLEZIVA, dar și un spectacol folcloric ce va începe la ora 19 și va fi prezentat de Dan Liuț.

Dintre formațiile care vor urca pe scena amplasată pe platoul de la Șură, amintim: Corul ”GHIOCELUL” – Asociația Platanus, Reșița; Ansamblul vocal “PERCLIČKY ČESKÝCH VESNIC“  (Perlele satelor cehești); Ansamblul folcloric sârbesc „AKUD MLADOST” din Timişoara; Robert VONIAFCA  din Eibenthal la  acordeon; Corul “CURCUBEUL” din Deva.

După ora 20 vor evolua Ansamblul ”VLASTIMIR PAVLOVICI TAREVAC” din Veliko Gradiște – Serbia;  BOJANA PESIC & orchestra din Pancevo – Serbia; Ansamblul folcloric sârbesc „AKUD MLADOSTdin Timişoara, coregraf; Ansamblul ”VLASTIMIR PAVLOVICI TAREVAC” din Veliko Gradiște, iar în finalul spectacolului BOJANA PESIC și orchestrasa din Serbia.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei